Ja- Vad Är det här för ett jävla år egentligen?

Tro det, eller ej- den 28e december, samma dag som Syrran för ett år sedan blev inlagd på sjukhuset- så dog min halvbror. Vår halvbror. Visst har han varit borta ur mitt liv ett bra tag nu, men Syrran släppte honom inte trots allt han ställt till med under åren, så jag är på det viset glad att hon inte finns här nu och upplever att han dör. Krångligt- men sant och logiskt enligt min ibland bakvända logik. 
 
Visst hade vi mycket roligt ihop, i början, men efter några år började det smyga sig på en känsla av att det var nåt fel i historiken.  Nå, gjort är gjort, och på sitt vis är det sorgligt att en så aktiv och faktiskt smart människa ska försvinna på det viset (demens) , men mycket före sjukdomen kan Inte göras ogjort .  Så jag får minnas våra utflykter till Kullen och Mässtocka (stavning?) , mina lärdomar om natur och insekter ,främst fjärilar , letandet efter nymfer på Alvaret-  Midnattsmackor i skogen vid en kvicksilverlampa, middag på Hallandsås .  Och (skrot)bilen full av skräp ,bilbatterier, fjärilsbeten och den stora burken med polkagriskarameller.
 
 
Det är som med Syrran, jag får ta fram det goda, och dumpa skiten så att säga.   
Men det är svårt-  och ibland grips jag av panik och undrar varför just jag är kvar?  
För mig skulle det ju aldrig bli nåt av-  
Frågor som aldrig får svar. 
 
Fred & Kärlek //SoP 
 
 
 

Just nu

-är jag inte Så arg över att så många träd fälldes här bakom. Jag behöver inte känna samma skräck över att ett träd plötsligt ska krascha igenom fönstret eller braka in på balkongen. Å andra sidan har vinden mycket mer spelrum. Aldrig är jag nöjd.

Fred //SoP

-och här sitter jag-

-och väntar på Stormen.  Vind som har hemskt bråttom skrämmer mig. Vind som har bråttom tröttar mig . Man kan nog säga att jag är rädd för blåst. Kanske har jag dött i storm nån gång för tusen år sen?  Jag är rädd för broar, kajer och båtar med,så drunknat har jag säkert också gjort. Egentligen är jag rädd för allting.  För att ramla, för att skada mig, för eld,för att bli utsatt för våld och skräck - att min inre rädsla till slut tar död på mig. Att jag ska dö före mina katter . För att min Sambons öldrickande ska ta död på honom , och så var jag bara en. 
Urs- Ja, det gick inte att undkomma tankarna -  Idag möttes jag av dödsbud på fb,en bloggväns nära har dött. Sen ett par inlägg ned visar det sig att ännu en artist har dött.   Jag tror banne mig att det här året har varit det "dödaste" på väldigt länge.  Mina Nära dör, artister och älskade skådespelare dör, folk dör i tusental i krig och allt som hör till,i naturkatastrofer ,svält .Vänners anhöriga dör -  Igår kraschade halva Röda arméns  kör i havet .  
Vad Är det här för ett jävla år egentligen? 
 
//SoP  *önskar lite Fred & Kärlek i väntan på Stormen*