*skriv*

Ja,när jag äntligen kom hit,så glömde jag vad jag skulle skriva om- nån hade läst ett gammalt inlägg som jag glömt att jag har skrivit . En vinterdikt- riktigt bra när jag läste den nu ett par år senare :-) 
 
Jag vaknade med ögonspik,torra ögon så jag var mer halvblind än vanligt,lågt! blodsocker ,magknip o så Frös jag ! Va? Bara 20 grader,skitkallt ju. Nja, nu var det väl mest värk o blodsocker som framkallade kallsvetten- men urs  vad jag avskyr att vakna på det viset.  Druvsocker,vatten,värkpiller,kylbalsam,tigerbalsam på spikstället o några omgångar ögondroppar- o några sprut kortison i näsan-- Så kom jag vidare till frukost i alla fall.  Jobbigt, tröttsamt ,ångestframkallande.  Och NU kom jag ihåg vad jag skulle skriva ju.. Jag har satt på mig en"missbrukarsnodd" ,eller vad det nu kan kallas när man har en gummisnodd runt handleden o smätter till med för att avleda det som nu ska avledas. Sett det i filmer o läst/hört på radio om det,o när jag såg "Whitechapel" härom kvällen så gick jag o hämtade en gummisnodd.  Hjälper det så gör det. Gör i alla fall ingen skada utom en röd rand på handleden ibland. Än har ingen sån där enorm ångestvåg brusat upp men jag har stämt ett par små med "smätten" .  Tänk om det vore så enkelt.  Jag har avlett smärta på det viset förr - en gång när jag hade spymigrän tryckte jag tumnageln Hårt i ett sår på handen. Jo, nog avleddes den huvudvärken alltid. En andningsminut i alla fall. Den idén fick jag när Dr.House drog en brevpress över handen för att slippa benvärken en minut.  Inte så smart, men- House ja- jag brukade gråta när han hade så ont,det var hemskt,det gjorde ont i mig. Bra skådis med andra ord. 
 
Och bara för jag gnäller om sjukdomar,så ska jag in på apotea o handla lite nu. 
 
Fred //SoP 

EXAKT lilla du- vad vet( Du ) vi?

"MEN samtidigt - en katt har en "inbyggd reflex" att vara rädd för bilar. Så en katt ska inte bara strosa över vägen när det kommer en bil, då är det något som blivit fel med kattens hjärna, tyvärr. Och då tycker ni säkert att jag är knäpp "Hur kan då katter bli påkörda?" Jo, så här är det: Om en katt är inne i jakt, säg till exempel en liten näbbmus. Katten börjar med att smyga sig på sitt byte, kanske över en liten äng, där näbbmusen upptäcktes, och så ner i ett dike (och nu är den lille kissen sååå sugen på denna stackars lilla mus, så det är som att ALLT annat än bilden på den lille musen och ljuden av var den springer har försvunnit TOTALT. Okej, musen fortsätter ner i diket, katten tätt efter, och så springer musen upp på vägen, kissen efter, och PANG, där kom en bil. Katten varken såg eller hörde bilen. Föraren i bilen hade inte en chans att varken hinna se katten, eller stampa på bromsen. Bilen kanske t.o.m. hade en annan bilist bakom sig? Vad vet vi?"  
 
Jag blir lite mörkrädd ibland- 
 
//SoP 

Färdig-

-är den gröna sjalen. Jag ska bara pressa till den lite så nedersta kanten inte står ut som en liten ankstjärt mitt bak. När jag har gjort färdigt något virkat,så antingen pressar jag, eller spänner ut det- Men numera verkar det kallas för blocka.. Jag får inte riktigt in det ordet i sammanhanget, men det är mycket jag inte fattar här i livet. 
Nu virkar jag på den orange sjalen -den i rosaaktigt garn repade jag upp,det var inte virkvänligt.  Jag stickar på ett par "tossar" också . Så sakteliga hamnar handarbetsgrejerna i soffhörnet,jag har bytt perspektiv på världen. Flyttat från fåtöljen till soffan.  Det är en Billyhylla bredvid soffan,där har mest stått Barbiedockor,Bratz o några Monster High-dockor, men jag har plockat undan dem o ska ha den Billyn till handarbetshylla. Som det varit så har mitt handarbetshörn varit vid fåtöljen vilket har spridit sig s.a.s...  När man kliver innanför ytterdörren här hemma,så ser man rakt in i röran.. Fåtölj,litet bord, garnkassar,sykorgar,plastkorgar,block, pennburkar,böcker,lösa mönster o.s.v- En sabla röra att mötas av. Så jag ska ha in röran i andra hörnet av rummet,o försöka få röran en smula mer välordnad.   Och det går undan- en korg varannan dag får jag med mig på väg genom rummet..
Värmen börjar verkligen kräva sig tribut- jag har faktiskt varit rätt okej fram tills nu- Men idag gick luften ur mig . Märkte förut när jag var på banken, att jag fick anstränga hjärnan för att få rätt på siffrorna- skrev fel massor av gånger . Sen fick jag spik-i-ögat . Tack o lov att mat fanns kvar från igår för värmning idag. 
 
Färdig, är snart "Rome" också :-(    Två ynkliga säsonger finns bara av den serien. Jag Tror den föll när det var manusförfattarstrejk i USA. Trist-  den är jättebra. Det gör inte alls ont att ha Titus i blickfånget heller. 
 
 
 
Men det är bra skådisar över lag . 
 
Fred //SoP