tänk att folk i Redmond är så intresserade av min blogg-

dagbok / katt, spy, veterinär / Permalink / 1
--   Ja, och i övrigt, så spyr Asthra "hela tiden" - Pratat med veterinär idag o foderbyte är gjort o så är det att avvakta :-(   Lilla skruffan- iofs är hon som vanligt i övrigt, men idag är är fjärde kräksdagen o hon verkar lite hängig. 
 
Det var vad jag hade att säga- 
 
Fred //SoP 

lite störd igen-

dagbok / affärer, bemöta, byn, kläder, orka, ostörd, skor, snorkig / Permalink / 1
Jag borde kanske inte läsa tidningar o dyl.   "Varför ,är alltid de skor som ser bekvämast ut i äkta läder? "  grumsade jag för en stund sen när jag bläddrade i en katalog.  Jag är allergisk mot läder-eller rättare sagt mot skiten de garvar lädret med. Så jag är förvisad till billig syntet o tyg som går sönder fort . Saknar att få ett par riktiga favoriter som jag hade förr, som höll år efter år, klackades  om ibland, o bara blev skönare o t.o.m snyggare med åren o slitaget. Nu hinner jag knappt gå in ett par dojor innan de går sönder. :-(   Det Finns naturgarvat men det är rent rysligt dyrt o har oftast  näbbstövelstuk o är naturfärgat. Konjak är ingen skofärg jag går igång på. 
 
"Något längre baktill" stör mig också- "något längre" rör sig ( i alla fall på allt jag provat) om tio-femton centimeter, och det är säkert Mycket snyggt på en dam av större modell på alla vis, men på mig som är 158 cm så hamnar "något längre" i knävecken o ser rent förfärligt ut- skitfult .   
 
Så läste jag i en fb-grupp i förra veckan att något stort som skulle gynna byns invånare skulle hända ( det har varit/är en butiksdöd av rätt allvarliga mått här)  , så idag bläddrade jag som fasen i våra gratistidningar där enligt förhandsinformation den stora nyheten skulle tillkännages . Inte hittade jag nåt ?   Sen på fb visade det sig vara "street market" som skulle hit över en helg - EN helg. Jippi .  Ok, kul då att kunna smaka på olika mat ett par dagar men resten av året då?  Då tuggar vi icafalu o fortsätter köpa allt vi inte hittar här på nätet istället.  Oh ja, jag är så skyldig, jag handlar allt jag bara kan via nätet, för jag har lessnat på att gå på byn o leta efter grejer o få snorkiga svar i butiker när jag frågar , o sen gå hem o beställa prylarna istället.  Jag ska väl inte behöva gå i affärerna o köpa saker jag varken vill ha eller behöver för att rädda samhället-  Få snorkiga svar som " den är inte köpt här" när jag frågar om refiller till mina pennor, istället för att de erbjuder sig att ta hem åt mig.  Ska jag vara köptrogen får de allt bemöda sig en smula , tycker jag, o kunden har alltid rätt. Annars sticker hon. I alla fall jag . Ska jag, med värk o fobier osv , klara av att rädda byns affärer så får de bemöta mig på ett sätt som gör att jag vill o Orkar ta mig dit igen.  
 
Så, nu har jag skrivit av mig o är ostörd-  dags att fixa mat. 
 
Fred // SoP 
 
 

läsförståelse

dagbok / kebab, läsa, pizza, plast, räkna, skala, stor, värk / Permalink / 2
Jag läste en hyfsat lång artikel om räknestickans historia, medan jag långsamt petade i mig en kebab med en liten gaffel... Jag tror att jag aldrig läst så mycket om nånting o förstått så lite-   Jag Hade en räknesticka i högstadiet,jag tror det var i sjuan de introducerades för oss . Jag älskade den, vit slät plast med tydliga,lite fördjupade siffror, skjutbara skalor o Tyngden,den vara så häftig att bara ha, o hålla i. Men, jag begrep den aldrig. Jag lyckades till slut med hjälp av en kompis (betydligt mer begåvad i den matematiska världen än jag) lära mig att använda pi (3,14) på den men om nån sätter en sticka i handen på mig Nu så skulle jag inte ha en suck om hur man gör. Men jag skulle nog bli glad av att få skjuta de där skalorna fram o tillbaka igen- jag är lättroad :-)  
 
Kebaben hamnade på min tallrik av misstag- jag har haft/har ontsomfanihelvetesjävlsaskiiit idag o Sambon beställde pizza,vilket jag Inte ville ha,spyvärk o pizza är att lägga en pizza om man ska äckla sig lite- så jag sa "men beställ två pizzabröd,det kan jag väl pilla i mig senare ikväll" - så han beställde, o kom hem utan bröd. Men med en stor pizza o två kebaber i Bröd.. det blev nåt fel i kommunikationen där. Men han fick dem på köpet, kebaberna,de var ju ändå gjorda, så jag har ätit ungefär en halv kebab på en timma- jösses,de är enorma,som en jäkla diskus,Orkar en person äta så mycket ? 
 
Pi(s) ? //SoP 
Till top