Tor on tour--?

alltså, det Åskar så in i bänken här--Först trodde jag det var tvättmaskinen som ballat ur..  Men icke-- Inte konstigt att jag svettas i 110 km/tim - det är så fuktigt o kvavt.     Och jag har varit i köket o diskat o grejat- bakat ett sånt där snabb(b)röd igen- lite annorlunda denna gång - med hälften spelt/dinkelmjöl, o det blev mer kompakt.  Men gott. Tycker bakpulverbröd brukar bli torrt o allmänt småläskigt, men detta är riktigt bra. Blir inte torrt alls, trots att det inte är nåt fett i. 

Recept, fick ett recept på en JätteNyttig soppa en Bantande kompis--   6 grovrivna morötter, vatten, köttbuljong-  redning av vetemjöl/mjölk-- samt 3 dl Grädde o en ask räkost--  o_o   På nåt sätt tror jag hon bara såg morötter o förträngde resten- - I detta ska man doppa mörkt bröd med ost på.   Jag Tror Inte att jag ska prova-- dels låter det inte ens gott-- dels kan ni räkna ut resten själva--   Dessutom käkar hon glatt nougat för det har jättelågt GI- gräddglass också - liksom kolasåsen .    Hon har bantat sen jag träffade henne för 14 år sen- det har inte gått nåt vidare trots alla bra dieter- hon ser ut som Kikki D gjorde innan hon var i det där "du är vad du äter" . :-(   ( Där jag faktiskt lite motvilligt imponerades av henne- )   Vet inte hur många "bantningsduster" vi haft med varandra genom åren- hon tycks alltid få det mesta om bakfoten o sen blir hon sur på mig. Nå, vi älskar varandra ändå. :-)      Nu undviker hon kolhydrater -  Genom att låta bli den livsfarliga potatisen--o äta fettfria riskakor.   Samt läser GI-tabeller. 
" jag blir så trött "  

Nu har Tor lämnat området- o jag ska måla mina plastnaglar. 

Fridens// SoP

Var det nån som sa--

att jag är lite trög-- o_o  Jag har hört Hela Boten Anna nu !  
Och så har jag dammsugit- arrangerat om i v-rumsfönstret- och  tvättat en matta. Som jag bara slängde på balkongen när jag skule hänga den till tork. - jag höll på att kvävas när jag kom ut där--  Jag tror banne mig de under röker nån skitbillig öststatstobak/cig för det luktar f*n död o pina när de rosslar därunder-  Gammalt, surt, som om de eldar i ett askfat fullt med fimpar o filter--*kräks*  
Och min nya klänning hänger därute--kom jag ihåg nu- !

Hejs// SoP

Små problem--

-- som jag nästan glömt att de finns-- Haha-- jag har skoskav  !   Av ett par skor jag haft i minst tre år, är inte livet helt fantastiskt  ?     
Idag studsade ( nå-) katten upp på bordet när jag i godan ro lyssnade på Spanarna- o Morrade -  Det syntes klart att hon menade-- Men sätt fart på dököttet kärring- jag vill UT !   De små liven-  sen när hon fick på sig selen hade LillaKAtt  fullt upp att gå ut o gå? med henne--  I love my cats-   Fast nu ska jag rensa lådor o dammsuga i badrummet- det ser ut som Sahara-

Fridens/ SoP

Skumtomte--

Hm, rotmoset blev knotmoset-- nej men, det tog alltså for ever and ever att koka-- och sen var det som "knaggar" i en del kålrotsbitar. ?  Så jag fick plocka ut en del. Bökigt o irriterande men det blev ju gott ändå.
Äppelkakan/pajen var inte dum heller .  Och den tycker jag att jag var jättevärd-
för hela kroppen skriker allt vad den orkar--"nej-nej-nej-nej"- bara jag tänker tanken att röra mig mer än just i tanken.   Hur kan man få så ont i Armbågarna? av att gå--  Och ovansidan av fötterna?  Nacken fattar jag- speciellt som jackan är Tung.. för mig. Inte för en normal o frisk person.

Några gånger nu när jag gått, har jag varit på vippen att börja gråta- just för att jag Är ute- o går.  Det är lite ofattbart.   
När jag går Utan folk i närheten, blir jag rädd att jag ska ramla eller svimma- jag blir yr i skallen av nacken, får ett sug i magen osv-- mår lite illa, får en kallsvettvåg.  Jag är ju inte helt hemma på hur diabetesen påverkas av "motion". 
Går jag Med folk i närheten är jag rädd att möta nån jag måste prata med- nån jag känner bara lite som det måste ytbabblas o kallpratas med.   Sen ser jag dåligt o kan nästan hoppa till när någon dyker upp lite oförhappandes- o tar då snedsteg. Och vänder jag mig lite hastigt så blir jag yr o mår illa- vilken trafikfara.

Men jag Tänker mycket- o sjunger för mig själv-- *suck*  funderar på att ta med mig mp3spelaren. Men risken är att jag sjunger Högt då.   Men å andra sidan, vad f*en spelar det för roll??

//SoP- ska in till Hasse nu.

Föressten-

det Är älgmark- hade med mig en älgfluga in--*Brr - Rysa - Panik*  -- De är så fruktansvärt äckliga-  Gick igenom hela mig o kläderna så jag inte hade fler på mig. Nojigt,  men-- Hua--

//SoP

I love my cat--

( -my little cat, pussy, pussy cat *sjunger*)  eller my Cats- men just nu är det Stella det handlar om--  Hon stretar på  bort till grinden direkt- larvar nedför en backe, vänder o larvar uppför, nedför- nosar här o där o morrar rakt in i skogen med tefatsögon o jag blir lite smårädd-- för vad skådar hon som inte jag ser ?  Tänkte idag att här finns nog älgar- det ser älgmarkigt ut.   Så tuggas det gräs en stund- o så full spruta uppför halva backen, sen börjar tjockefia gå lite sakta, o plötsligt vilja kela lite med mig. Av egen vilja spurtar hon uppför trappen, o jag får släppa kopplet för vem orkar spurta?  Sen kastar hon sig på hallgolvet o tvättar fötterna frenestiskt.  Och då älskar jag min katt- som ligger där o ser så nöjd ut .  

Idag gick jag andra hållet-  men vilade på samma ställe-   och kom på att om jag någonsin färgar mitt grånande hår orange o speedar ut i lila-rosa wct-overall - så tvångsomhänderta mig ! o_o  Hellre min a-lagaroutfit flera gånger om.  Jag fick en obeskrivlig lust att utbrista i falsett  " Uoh maj gaad " -   

Det gör nog min närmaste omgivning snart-- " vad har hänt?" är en fråga jag hört några gånger nu. ;-)  Kul jag ännu besitter förmågan att inte vara förutsägbar -

Nu ska jag göra rotmos.  Och kanske, en äppelkaka.

//SoP  

"Outfit"

--skrattar ibland åt Myyzz outfitbilder--  och igår skrattade jag åt min egen men hade inte batteri i kameran o var lat-- nå, jag skådade ner på mina slitna jeans med nitar o påsydd 70talskant-- och mina fodrade, stadiga Tanttofflor i klarblå "sammet"  med kilklack o extrabred läst   o_o  Sånt kallar jag Humor. 

Sova/ är det humor? 

Fridens//SoP

Två o en halv timma--

King Kong-- trettio  minuter handling, två timmar slagsmål, morrande, vrålande o skrikande.  Fy F**n så in i bänken astråkig film--   En typisk nu slåss vi som f*n i påkostade scener-film.. Som den tradiga Ringentrilogin o Matrix-dito .  Skitfilm.  Skittråkig.   På sitt vis lite trist för det är bra skådisar i den.

Nu ska jag skåda bädden-  //SoP 

Visst ja--

"Dagens shopping" -    Nog ska det urblekta håret få sig en  tillhyfsning i alla fall-

27e sept  Godispåsen är Mest till Sambon, men några vill jag allt ha-  Så är det några små passioner o nödvändigheter-- Skrivbok, Ritbok ( den svarta under som knappt syns)  Ritblock-   Och en väska förr 99 kr på rea-  en liten en som jag Inte ska Kunna lasta hela mitt liv o helst lite till i-  -   Kammen--oj- ;-)  var kom den ifrån då?  Lindex-

Mat-annars är det det ju deja ´vu     // SoP

En Ny--

labbperson var det-- en Väldigt trevlig! :-)   Som tog sex rör blod ur mig utan att jag ens kände det- bra nålförande labbperson också.   På måndag ska  jag bli av med mer blod .  Tycker jag känner mig blek --  Blek o intressant som en  namne sa en gång.   Ja, som sagt, blek.   Och, idag- jag ser ut som ett Ras- som en luffare, jag har noll stil-  stripig, ofärgad  utväxt- -  för stor jeansjacka- herrtröja.  Rullar fram - tar snesteg. Står jag still en stund på gågatan tas jag för A-lagare - bergis.  Och  jag fattar inte varifrån min dunderkagge till  mage har kommit ?  56årig a-lagare med fettstripigt hår o ölkagge stickande fram ur jeansjackan o gällivarehäng --    Nej, inte så extremt, men ändå-- så tråkig jag ser ut.  Tråkig o färglös.

Jag som är en sån där hopplös typ annars som går omkring o tror att jag är snyggare än jag är- *suck*

Stella gick med mig- drog en repa ner i skogen så jag fick be henne tänka på att det var en stelkärring hon hade i andra änden av kopplet o inte en bergsget-   Som hon spetade på- fast det regnade  :-) Ja-- regn! Hösten ÄR här--Äntligen !  Loved it-    Fast sen fick jag bära henne fram till vår trappa, hon la sig vid en granntrapp .  Hon var så trött- o tvättade fötterna i en timma, minst, LillaKatt gnagde lite hjälpsamt också-;-) Det såg för kul ut-- hela sin lilla rosa näsa gnossade hon in i Stellas ena baktass o snuffade o tvättade. Jag tvättade inga fötter men fick hänga jeansen till tork- de var sådär 70taligt långa o genomblöttunga - och trampade på.  ;-)

Sen  bredde jag två mackor av hembakat snabbröd- gott!   ( visst Borde man skriva snabbbröd? ) Och satt vid bordet o bara orkade finnas så jag glömde käka på en lång stund.   Sa till Sambon att idag fick min o S-promenaden vara på samma smäll.  .  en tröttsam men härlig smäll--  o vad gott det luktade ute idag--;-)
 Nu ska jag äta, se på House, o den där King Kong som jag aldrig hann fram till härom natten-

//SoP


Visa fler inlägg