Så ringer vi ut det gamla

klockor

-sabla skitåret 2005-- var alldeles för mycket död omkring mig--  Iofs- nåt bra hände säkert, men när jag Tänker "året som gått" tänker jag ett eländigt år-   Få se om jag kommer på nåt bra framöver-

// SoP  Önskar Er en fin avslutning o ett förhoppningsvis Godare Nytt År.

Nya kataloger

från ellos, haléns o H&M-Rowells igår..  Kollade igenom ellos o H&M idag... H&M fanns väl en del snygga grejer, men ellos.. fy så tråkig.. ungefär som de bara bytt färger o satt lite mer krafs på den gamla grejerna.. o_o - Såg jättetråkigt ut.   Och allt guldtjafs överallt, ska väl se "exotiskt " ut-  *urs*  
ÄR det Någon mer än jag som tycker de här "urvuxna" kavajerna ser för dj*vliga ut ?  De har  funnits några år o jag har ju hoppats att de var en tillfällig grej som snabbt skulle gömmas o glömmas i en skämslåda i förrådet--    De ser ju inte kloka ut ens på en smal o platt person.  Inte för kläder Behöver se kloka ut, men---  De får ju personen som bär ett dylikt plagg att se helt bakom flötet ut--  Finns koftor/ cardigans i samma stuk- jättefult, enligt Mig.   Fast många tycker väl mina svarta naglar är  urfula, var o en får ha Sin smak . . till gagn o förfäran, stryk det som ej önskas--

Apropå Kläder, tänkte för en tid sen, nu har jag ungefär samma stuk på klädsel som jag haft hela livet, o mitt tonårsmode är mitt mode-- lika nu som då jag var femton-  Jag vet inte vilken typ av kläder jag "borde ha" -? När Min Mor var i samma ålder som jag är nu, hade hon gabardinbrallor i vinrött o marin, med sydda pressveck , o blusar o jumprar - stormönstrade o i det marina stuket, pikétröja-- Och allvädersstövlar/seglarskor.  Och det följde henne sedan genom hennes liv.  De kläder jag hade då, som jag har nu, varför hade inte Hon dem också då- när jag var tonåring.?  Så frisinnad o "exentrisk " som jag ändå har som Min bild av Henne, en som inte gav sig för granntjafs o småstadsmentalitet-- att hon låg i "tantfilen" -- Lite förvånande ändå . 

En sambo jag träffade 1980, han ansåg i 10,5 år att jag "för f*n skulle växa upp nån gång"-- så besviken han måste ha  blivit- tur han slapp mig . 

//SoP

Blir ni glada-

när ni fixat käk o det blir så in i bänken Gott ?  Jag blir det- o säger det också !  Dagens middag var kalvlever med en otrolig sås-- en sån där fyllig o smältande len sås som med en enkel kokt potatis blev en lustupplevelse---  En av de små kickarna i livet . 
Jag har klantat till mig på senare år, annars har jag varit världsberömd i hela familjen för min goda mat . Kanske därför jag blir så bedrövad när jag misslyckas nu för tiden- jag är bortskämd .  Men, desto gladare när det bara slår till o blir en dundermiddag av nåt urenkelt .  " yummi,yummi, yummi, I´ve got love in my tummy "-- finns det nåt låt som är urgammal som jag nog bara just kommer ihåg den där refrängen på-- Säkert 60-tal, det fanns många knäppa låtar då.

Gurkan tassade runt lite i snön idag, med mig i koppel--  Fast inte så lång stund, hon gillar Inte snö-- inkommen i hallen spretade hon med baktassarna o gnag-gnag-gnag-- *urs va kallt *  Sen hittade jag henne ingosad i en hög täcke i sängen- Gullsnuttan . ;-)       Senare satt hon o tittade ut på balkongen på drivorna-- Sambon gick ut o skottade- han är inte sann ibland.  Ännu senare gick hon försiktigt ut-- stirrade lite småförfärat på den nästan insnöade/skottade renen- o kom fram till att den var tämligen ofarlig.

Det är Väldigt Vackert ute !   En Total Vinter!  :-)  *Me Love*

//SoP