Vilken grådag-

-det hann aldrig bli ljust, åtminstone inte vad jag hann med att se? En sån där Extremt Novembrig dag med himmelens dimmoln liggande över grantopparna- Fast, det är vackert på sitt vis också- även om det är väldigt tråkigt att vakna till det i flera veckor- risken finns. :-/   Med tanke på det gör det inte så mycket att mörkret faller fort, för då syns ju alla ljus o slingor o belysningar som Nu äntligen börjar glimta till -   Fast jag är lite snål i år- Jag släcker det mesta när jag går o lägger mig, utom kökets stjärnor o den i lillfönstret.   Och inte den lilla i datorrummet eller den i burken i hallen o inte den i vasen i v-rummet-  Så, jag släcker - två ljusstakar i köket o två i v-rummet. Jag som tycker jag släcker Så mycket-  o_o 

Hade Tänkt sätta upp mitt ljusnät, det nya jag köpte, men stå där i blötan med blöta kalla halkiga händer o armaruppåtsträck o massa ståltråd som ska klippas o viras o bytas-  *pust*  Jag väntar till en torr dag. 

Och Nu ska jag fota en liten grej jag Vann i torsdags- har glömt det, sen i torsdags-

Fridens // SoP   

Varm bula

- har jag på armen- en riktig liten brännbulle- där jag fick vaccinationen.  I morse gjorde den ont vid beröring, eller sängvändning för den delen, men nu har den lugnat sig lite- dock är den Himla varm.

I övrigt har jag gått o klappat min nya vackra mobiltelefon- och fått in ett par Lite roligare ringsignaler, o flyttat över lite tjusiga JULbilder från datorn-  Provat fota - jag tror bilderna blir bättre, faktiskt :-)  Speciellt om jag ger falkenlands i att hålla fingret precis nedför linsen, med finger blir bilderna väldigt röda !  

Så har jag gjort en moussaka till Sambon som blev så glad o sa "Åh det är ju gott" - det är stora ord från en man som brukar hålla sig till "Bra" när man frågar hur det smakade- Han är nyansernas mästare brukar jag påpeka.  Färsröran som blev över utvecklade jag med en skvätt grädde o en burk borlottibönor o åt till middag, med en skvätt ostsås från paket över.  Gott.   Så stekte jag en kotlettrad i ugnen, skårade den ganska djupt o la lök,katrinplommon, o mitt hemgjorda chilisalt i o över- paprika o lök runt om, sky o en buljongtärning- det var nog allt- Nä, ett äpple också.  Blev riktigt gott, i alla fall den biten jag skar av o provsmakade.  Så nu finns lite käk färdiggjort.

Hängde upp de två vita stjärnorna i köket-  och så har jag läst lite i HJ-fått av Syster, länge sen jag läste nån veckotidning nu- hittade recept på skurna pepparkakor som t.o.m jag borde klara av, o så- vad det nu var-- jo, "mandelmusslor" fast med havregryn, det såg väldigt enkelt ut.   Ja, det är väl ungefär vad jag haft för mig- 
Stella vråålade gå-ut som en galning i hallen, vilket resulterade i att jag stod ute i ösregnet nedanför trappen  med en skitsur katt inne på trappen-  Som hon blängde. Kan undra hur hon tänker där- HUR bär jag mig åt för att få med mig ösregnet från balkongen till Framsidan-o_o  Outgrundliga äro katters tankar- Lika bra det.

Fridens // SoP   och en vacker 1a Advent på er- 

Beauty-

Ah- min Nya Mobil är bara GööörSnygg!     Fast jag kommer nog att putsa mig halvt hysterisk på den för den är Högglans på- vilket jag var skeptisk till- för jag vet hur irriterad jag blir på "fingeravtryck"- men fick man ha världens Löjligaste I-landsproblem o noja eller Vad-?    Åh vad fin den är!

//SoP