/ dagbok /

-och här satte jag mig glatt-

-för att betala räkningar- ( NÄE Inte glatt)  SÅ är bankjevveln Stängd . Som Ullared. " men där va stängt"  Jag har skjutit på det hela ett par dagar nu- skit fick jag för det.  Nå, de ligger i ordning i mappen så jag får göra det i morron.   Eller efter fyra, om jag ids.

Idag- har jag gjort pannbiffar,lite köttbullar,  några persiljejärpar o två lite större " smörgåspannbiffar".  Goda är de också. Jag som är så kass på färsrätter.    Det är vanlig blandfärs som jag la i en påse med rådjursfärs i, så det är väl ungefär en fjärdedel rådjur i.  Det gjorde ganska stor skillnad smakmässigt, tycker jag.

Min Lantispolare var ju här i söndags, och hade en hel kasse kött o färs med sig, rådjur, som är nytt för mig, och lite älg.  Jag kan tycka att älg är lite För kraftigt smakmässigt, men det är ju bara att anpassa mängden därefter.  Sen kan jag känna att Nej,inte skjuta de fina djuren, men, de har ju haft ett bra liv tills de blir skjutna- inte stått instängda o allt som "köttproduktionen" för med sig- åh- brr.
Ändå "älskar" jag korv.  Kluven av dubbelmoralen minsann.

Har gjort färdigt en julklapp - den som ska få den kan Aldrig gissa vad det är :-D   Sen har jag fått två klappar med posten, och det kan jag skriva , det är brevpapper- de som ska få varsitt "set" läser inte här.  Ena tjejen är vegetarian, hon ska få papper med tofu-figurer på :-)

Vad har jag mer gjort-- Jo, skivat ett par chilifrukter o lagt i en flaska olja. Måste ju prova lite när jag har chili "överallt" .  Önskar nästan att de stora plantorna ska vissna , så jag kan ta bort dem, de tar plats o Skräpar, ouh vad de Skräparrrrrr  :-/  Jag tycker inte om skräpiga växter.  Visst f*n, jag har ju glömt att smaka på de inlagda tomaterna. Ärligt talat tror jag de är äckliga.

Fridens // SoP