Lite bläddrande i gamla album -

 
Det här med Djurambulansen- som jag vurmar lite extra för - Det här är i början av ´60talet, Djurambulansen till höger, men Pappa står vid "servicebilen" här, är vad Pappa hade när vi bodde i Stockholm. Han och tre ? till hade en firma, eller om de hade varsin men hade dem ihop ändå? Killen i mörk jacka hette Sten, och körde bärgaren , och vad mannen vid djurambulansen hette kommer jag inte ihåg. Möjligen Stig? tycker att alla hette Stig på den tiden.
Men alltihop inrymdes i ett stort garage som hette Z-garaget. Jag  var ofta där,satt på ett riktigt "Roy&Roger"-kontor och ritade, och fick mackor med kryddost och svarta tumavtryck på, av farbror Sten. Vad jag minns så skojade han alltid, skrattade mycket. Jag ritade valar med massor av tänder-, de satt uppnålade på väggarna i det där lilla kontoret.Jag har i efterhand förstått sambandet mellan valritandet och Disneyfilmen Pinocchio ;-) 
En gång var jag med Pappa med Djurambulansen ,och Farfar faktiskt, han kanske ryckte in som vikarie? på hundutställning ute på Älvsjömässan.Antar att de var där som nån sorts "stand by" ? 
Där gjorde jag min första bekanskap med Grand Danois och Irländsk varghund , de var som hästar för lilla mig.
 
Ja, det var en liten berättelse om min barndom,min kärlek till djur, min svaghet för Djurambulansen och varför jag är månadsgivare till dem, trots att jag bor långt ifrån där de finns. Heja Pappa! 
Är det Möjligen någon som känner igen omgivningen , eller vet var Z-garaget låg? Finns det än?
 
 
 
 
Bilden kan innehålla: bil och utomhus
 
//SoP

Katter, mage, blåst och sånt-

Idag tog vi av Freddan tratten- och så Hoppas vi igen. Jamen, Fem veckor i den där plaststruten. Han borde få medalj. Och jag sitter här i min nya gröna kofta och trivs utmärkt i den :-)   Jag fick även paket ifrån cellbes idag, så upphetsande lyxartiklar som två tre-pack med boxerkalsonger.
På senare tid har allt fler av mina kalsingar åkt i soporna,resåren släpper, och jag Har försökt laga några par, men det håller inget vidare ,tyget mot resårkanten är så tunt att sy i, så det går sönder bredvid lagningarna- så,det fick bli nya till slut.
Trosor, hallå, du är tjej/tant-- Ja, men jag lessnade på trosor när det kom nån omöjlig modell där halva ändan hängde utanför och skar in i "röva" , fy så  obehagliga- Så då köpte jag två par kalsonger på dressman, ett par boxer och ett par vanliga- och boxer har jag fortsatt med. Jag har testat några boxermodeller för damer också, men, näe- tunt tyg, hårda benkanter, och en massa krafs på som kliar. Nix no, njet. Nåt par hade en Söm mitt bak, åh va gött å sitta på den .. Svanskotepaj direkt. 
 
Nu, var jag och handlade Igen, på animail, till katterna. Godis, sand, och ett par halsbandslampor. Och nu hoppas jag verkligen att lådan som är till den sanden jag har  köpt, verkligen står kvar i förrådet . Jag Borde nog gå ned och titta efter. :-/   
 
Ute blåser sunnanvind- eller varifrån den nu kommer, bråttom har den i alla fall. Härom natten fick jag gå ut på balkongen och haka ned ljuslyktor som blåste emot kattgallret.Bonk, dunk-skrammel-bonk-  Jisses,  hela  huset vaknar, tänkte jag.  Jag tycker  inte om blåst. Den gör mig nervös, när den har bråttom. Håller den på länge blir jag så trött i huvudet av ljudet.  
 
Och magen, ja, den har jag ont i. Som vanligt. 
 
Fridens //SoP

Jag fryser.

-Men efter den här jävelsommaren så njuter jag av det en stund :-)   
Busbergarna och jag har höstat till det lite på balkongen, ställt deras "våningssäng" lite mer skyddat, tagit fram balkongfiltarna och vinterbonat lite. Blåstsäkrat dem med lite stenar. Plockat undan lite skräp och prydnader. Och jag såg att mina Novemberkaktusar har massor av knoppar :-) Små millimeterstora mörkrosa knoppar längst ut.
 
Men Sen , när jag hängt tvätt och kom in, då frös jag lite väl mycket för att det skulle vara behagligt, så det blev tröja på när jag tog upp posten.   
Apropå Post, härom dagen satt jag och tittade runt lite inne på Indiska, jag letade efter en mugg med ett motiv som jag redan har En av- men, det fanns inte längre, så det blev en annan. Och en Grön kofta :-) (20% ra-batt på stickat)   Dessutom hittade jag Ursnygga ljusstakar på megarea-OJ, vilka julklappar tänkte jag och la tre i varukorgen och hastade till kassan. Tyvärr är varan slutsåld,fan.   Men, jag fick min kofta idag-Perfekt! Och jag är ju inte den som är den (d.v.s sparsam) så jag studsade in igen, och grabbade åt mig en kofta till ,fast i en ljus lila nyans,såg nästan ut som lite lavendelblå/lila?  Det är så Typiskt mig, gillar jag ett plagg, så har jag minst två av det- gärna alla färger som finns, och ibland i nån nyans jag trodde skulle se ut som skit på mig men jag chansar ändå- ofta funkar chansningen :-) Fast visst har jag En av några favoriter också- då har storlekarna varit slut,bara några ynkliga 36or /small har funnits när jag bestämt mig för att skaffa fler. Antagligen därför som jag numera rusar iväg och köper en till två minuter efter uppackning av den första? Skynda, innan de tar slut.  
 
Freddie Trattkatt, han slapp tratten i fredags, såret var så fint läkt, inte tillstymmelse till sår kvar, bara rosa fin hud på en liten,liten fläck. Åh, vad han var glad :-) Och vi också. Jädrar vad Busbergarna lekte och slogs- 
Men i lördags drog han en repa på halsen, och blodiga klor- jippikajej- kattafahanen.. Tratt På. Nu får den sitta tills pälsen vuxit ut åtminstone lite grann. Känns så tråkigt.  Men, han tycks ta det med jämnmod. Lille gubben, grabben, pojken min . 
 
Fred //SoP