Åhh- lilla kattegosesnuttegullerufsetjockegrisen-

dagbok / katterna, värk, ägg / Permalink / 0
... " du tror att min uppgift här i världen är att kela med dig"  -sa jag till Asthra när hon låg i mitt knä på toa. Jepp på toa,där hoppar hon upp och sen kan jag få sitta där tills jag slår rot, vad henne anbelangar.  Hon är inte speciellt lekfull,den katten. Hon sitter och tittar,iakttar,observerar-Nosar och nosar och nosar-grundligt och länge . Och så kelar hon.  Gammeltant  Stella är mycket mer lekfull,och har blivit igen nu på gamla dar .Min bustant. Hon hoppar och far som om hon vore ett år och inte snart fjorton. Stundtals allltså. Mest sover hon,och snarkar,högt. 
 
Idag tycks vara en mellandag,ingen värk av större dignitet på hela dagen. Utom på vänster lår-det känns som om nån har sparkat mig straxt nedanför höftbenet på sidan. Vette faen vad som hänt.  Men jag kan gå rakt i alla fall. Huvud/nack/axel/ryggvärk har fått mig att vinga omkring som ett fyllo. "yr i ryggen" .  Ett par gånger har jag haft käppen med ut med katterna- för ut ska jag. "Lite luft dör vi inte av" är en devis- och jag mår faktiskt bäst ute,isvind och vingel till trots. Jag är alltid lite gladare när jag kommer in också.  Även om stå och glo på gräsätande katt inte ger så mycket motion,så är det lätt kontemplativt, och jag ser moln,träd,blommor,fåglar,katter, hundar,grannar  och byter sinnesintryck i min förvirrade värkstresshjärna. 
 
Idag blev jag bortskämd också- :-D  Eller vad sägs om lyxen av att ha fått ett par lådor nyvärpta ägg levererade utanför dörren när jag vaknade?  Sånt ger verkligen silverglitter i molnkanterna- t.o.m lite strassblänk ♥  Det blev sparrisomelett till frukost . Jag visste att jag skule få ägg idag,så jag kokade sparris igårkväll.  Och Sambon stekte sig två frukostägg och två "jobbägg"- så där åkte tio ägg iväg på en gång.  Ägg är bra mat. 
 
(inte mina ägg-snodd bild)  
 
Och nu är det dags för annan mat- middag. 
 
Fred//SoP 
 

i Värkens tecken

dagbok / värk / Permalink / 1
-händer det inte mycket. Även om jag stretar på med allt möjligt för att distrahera mig från värkpiskans vinande och pinande . "En gör så gött en kan" är ett av mina favoritcitat ,för det är ju vad man gör. Eller i alla fall jag. Lägger jag mig på sängen är det enda jag känner just värken,och det Brukar sluta med att den intensifieras till outhärdlig och jag hamnar i badrummet och kräks så jag tror att jag ska svimma och revbenen knäckas.  Så jag distraherar mig.   Även om det går väldigt,väldigt långsamt .  
Nog gnällt.   "De går la över"- 
 
//SoP 
 
 

" jadu Stella,visst är det ohyfsat,dammsuga Ute också... "

dagbok / balkong, grönsaker, katterna, värk / Permalink / 0
She was not amused. Stella är rent ut sagt dödsförskräckt för dammsugare,och när vi stod på skogsplätten höll hon på att fara ur skinnet när grannen drog igång industridammsugaren för att snygga till i sin bil.  Bråttom hem och sen satt hon längst invid väggen uppe i trappan med vilda ögon. Min lilla tant. 
 
Och igår hamnade en huvjacka i för litet-lådan. Idag la jag dit ett par jeans jag hittade igår och glatt drog på mig,det var ju stl 40!  De sprack vid ena hällan och jag kunde inte böja benen. F-A-N !  
 
Härom dagen var det balkongstädning- Jag ställde ut pinnsoffan och snyggade till,sopa,kasta,flytta,hälla jord ur lådor/amplar. Satte mig sen förnöjt på pinnsoffan- och hämtade skyndsamt ut den gamla stolen och placerade den och mig i ett hörn. Soffan är obekväm som faen,den får vara katt och gästsoffa. Juste va?  Sen på kvällen var jag så entusiasmerad av städningen att jag (med lite Sambohjälp) hasade mitt skrivbord ungefär 50 cm, och vände på en bokhylla. Sen dog jag. Jag var död igår också.  Idag är jag. 
 
Har diskat lite, gjort frukost, ätit,läst,varit ute med Stella,packat upp varor som Sambon varit och handlat. DU får plocka upp- sa han. Det var nämligen Nästan bara grönsaker, och han avskyr  att plocka ur såna  "frukt och grönt"-påsar och få till lämplig plats i kök och kyl för grejerna. Och när han nu verkligen hittat allt på listan,så.. :-)    Så fick jag kylarna städade samtidigt . Så som de står,går det inte att få ut grönsakslådan/backen,så jag fick dammsuga ur den. Men det funkade ju också.
 
Fick månadens Glossybox i postlådan. Det var väl inte direkt nån höjdare för min del. Två av fem saker är användbara för mig.  Men sånt får man räkna med. Ibland (för Mig) rena skiten,ibland en fullträff- för det mesta okej. Det är ändå kul att få en låda i månaden för en ganska ringa peng,och lådorna är snygga och användbara ur ren förvaringssynpunkt. 
 
 Tjupp-det var vad jag hade att förtälja -  Fred //SoP 
Till top