I am the latmansblogger-

dagbok / diabetes, glad, katterna, kattmat / Permalink / 2
Men, tralleri och trallera och lite hopp skutterullanlej- Stella har Inte diabetes !  Blodprovet i onsdags visade helt normala "fruktosaminvärden" - varför heter det så på katt men Hba1c på mig?  Jag blev så glad, så hade inte bordet stått framför mig hade jag trillat ned i en hög på golvet, när veterinären kom in och sa Gratulerar ,hon har inte diabetes.  Men,vi byter mat i alla fall,till högprotein & lågkolhydratfoder. Vi har hittat två sorter från Bozita som hon äter med god aptit,"blötmat", o ett torrfoder från Hill´s som veterinären rekommenderade. Torrfodret får Asthra också,den lilla fetbulan mår inte dåligt av det alls,tvärtom.   Just det,jag ska ju in på Bozitas sida o läsa om käket. Det var Sambon som frågade på vår djurbutik, och de letade på nätet efter mat med minst 50% protein. Tycker att han var himla gullig där- som letat runt :-) Sen fick jag veta att han pratat om katterna på jobbet också- minsann. De är "vekare" än man tror,de där fabriksgubbarna :-)  En av hans jobbarkompisar hade visst fått avliva sin gammelkatt under semestern, och en annan av dem har också katter, Birma-eller Ragdoll ? Jaja, jag blir i alla fall glad när han bryr sig om dem,det är ju inte alltid den sidan riktigt kommer fram .  
 
Jag skulle skriva om nåt annat också, men jag har glömt vad det var- 
 
Fred //SoP 

åh jäklar-

dagbok / blodsocker, diabetes, googla, insulin, katt, röra, trött, veterinär, åksjuka / Permalink / 1
-vad Trött jag är. Men det har jag varit i ett par veckor nu.  Men för att ha nåt positivt att berätta,så verkar mitt blodsocker vara på väg nedåt i alla fall. Men det svänger.. Morgonsockret (fastesocker) har legat mellan 6 och 8 i kanske två veckor? , men nån gång per vecka är det plötsligt 14 ! Och jag begriper ingenting eftersom den dagen har varit precis som alla andra beträffande mat och nollmotion. Mycket skumt.  Nu ökar jag inte kvällsinsulinet mer, för jag har ett par ggr vaknat och legat under fyra-det är INTE roligt! Jäveläckligt faktiskt.  Jag  har börjat öka insulinet efter frukost nu. Idag fick jag en "yrselkörare" men hade 9 i sockervärde. Men, är kroppen van vid 15-19 så förstår jag om den blir lite grinig på 9. Nu håller jag den dosen ett tag och ser vartåt det barkar. Jag är så van vid höga värden att jag knappt vågar gå och lägga mig med "bara 10" - chocken efter 1,9-uppvaknandet har satt djupa psykspår i mig.  Men vänta lite.. jag skulle ju vara Positiv,inte gnälla.  Jaja,det går neråt i alla fall. 
 
Och jag har googlat och googlat och läst om kattdiabetes, mat och behandlingar, sätt att ge insulin, och läst om och beställt av veterinären rekommenderad mat . Tog små och singelförpackningar för att kolla vad och Om de tycker om det .  Ja, för Asthra kommer att få äta av det också,lika bra att stämma i bäcken .
Så jag är alldeles rörig i skallen.   OM bara kattstackarn inte vore så förbaskat åksjuk- det är ju det som är det allra jobbigaste med veterinärbesöken. Jag som själv spydde ned x antal bilar som liten och led på skolresorna med buss, och fortfarande har svårt att sitta i baksätet - jag vet att det inte är nå´roligt alls med åksjuka. :-( 
 
Mot Game of thrones , o en macka eller två. 
 
Fred//SoP 
Till top