Matte Män and Me

dagbok / Permalink / 2
Vi ska ju byta golv i hallen- Till ett "klickgolv"-laminatplank.  Så hela veckan har Sambon sagt att han måste mäta hallen-   Är ju inge´ svårt, sa jag - sex ggr sex rutor är en kvadrat,bara att räkna- så jag räknade- 1,2,3,4 ,5-6-7, 8 ,-det blir nio o lite till så vi får köpa fem paket . Sa jag.  Nä, jag måste mäta,sa Sambon.  Så till slut mätte Sambon, med tumstock o papper o penna o mätte o ritade o skrev siffror.  Vad blev det ? sa jag-  Det får han räkna ut i affären, jag tar med detta dit-sa han.   Så kom han hem från affären-  Vad blev det ? ropade jag från köket- Det vita- svarade han.  VA ! , varför tog du inte orange? sa jag ironiskt ( som är helt bortkastat på Sambon,borde jag veta efter snart elva år men jag är optimist)  Hur mycket  blev det ? Det var drygt nio kvadrat så vi får ta tio kvadrat, sa han. Guud vad jag blev förvånad !

//SoP

Efterlyses !

dagbok / Permalink / 2
Är det någon som har en Lunna -fåtölj från Ikea över till mig ?
Helst röd, fotpall är inte nödvändigt - Den ska finnas i beige o brunt också-  500 kr betalas i mån av skick.     Den får gärna finnas här i trakterna så vi kan hämta den.   Tips om var det kan finnas en mottages tacksamt. Har sett några på blocket men det är för långt härifrån.  

//SoP

Jag vill ha ett röd-vitt schackspel -

dagbok / Permalink / 2
Ja, inte att spela i hallen- men apropå den, vi ska slänga ut den schackrutiga mattan- Tyvärr. Jag gillar den Verkligen, men den är en andrasorteringsmatta som inte hade toppkvalitet ens om den vore 1asortering ,o numera skulle den väl klassas som osäljbar öht.  Mycket dåligt skick. :-(  Och jag har inte råd att lägga vinylplattor i det mönstret, det blir för dyrt. Så vi har bestämt oss för ett vitt laminatgolv.  Fortsätta med den röda tapeten i hela hallen, o byta till bredare både dörrfoder o golvlister. Jepp-
Och schacket då? Jo, jag såg just den fjärde filmen i Twilightserien.    Bella är lika dum i huvudet, Edward är om möjligt ännu fulare utom i slutet faktiskt- (Hur tänkte rollbesättarna när de valde den skådisen till att spela den vackraste vampyr världen skådat ? typ-)   Och Kan man bli mer förälskad i Jake ?   Ibland undrar jag varför jag tar mig igenom de där filmerna- ( Jake)  Kanske för att jag vill vara så äckligt allmänbildad?  ;-)   Men såklart kommer jag att köpa den femte också.
I Övrigt,målar jag lite byrå, går med  mina katter ,o klappar på andras katter -   Och lever mitt vanliga liv.  Svär över Sommartiden,den så förhatliga,svär över sol i ögonen överallt ,svär över röra- tro inte att jag älskar att ha byrån utspridd över v-rummet o veta att den kommer att vara där tills resten av hallen är färdig.   Sen lägger vi renoveringen på is tills nästa vår tack! Jag vill inte leva i en ständig flytt/renoveringsröra. Det är Stressande.
Hejs - //SoP
Till top