Ingen spik idag-

dagbok / lycklig, ägg / Permalink / 0
-så det hamnade en äppelpaj/kaka i ugnen :-)   När jag gjorde i ordning efter middagen med disk och starta diskmaskinen o.s.v  fick jag syn på äpplena som låg och såg ledsna ut på fruktfatet, och tänkte att nu banne mig- en snabbis in i tvrummet, nix,inget före nio-  Så nu doftar det syrliga äpplen och kanel i hela lägenheten . 
Egentligen är det en smulpaj,men av någon anledning så säger jag äppelkaka om allt som innefattar äpplen och bakverk i kombination. Utom äppelmuffins. 
 
I Övrigt- en vanlig dag. Frukost,tidning,plocka här och plocka där,radio, Diska,mat- fast jag hängde här vid datorn en bra stund också,hade inte haft den här igång sen i lördags så det var en del att plöja igenom i mailen. 
 
Jag kom på innan idag, att jag har ju Glömt en sak- Att berätta det här på bloggen.. Min Vän på landet, hon har skaffat sig höns- " vi går vart fan vi vill"-höns , och de är numera mina huvudsakliga äggleverantörer :-)   En gång i veckan kommer hon hit med en kartong med färska ägg,ibland är något av  dem värpta samma dag som hon kommer hit.  Sånt gör mig lite lycklig :-)  
 
 
 
Fred // SoP 
 
 

Halleluja Extra Plus-

dagbok / bostadsrätt, chef, fläkt, hantverkare, hyresrätt, katt, sambon, ögonspik / Permalink / 1
Tänk,när chefen rycker in blir det ordning på torpet. Eller vår fläkt i alla fall. Den sluter tätt,viner inte,gallret bågnar inte. Och inte hade jag gjort våld på den heller- "Ja,det är ju bara plast,och det kan ju bli varmt som fan här så det håller ju inte"- sa chefen.   Och när han gått och jag gick ut i köket igen .. Åh herre gud så tyst det är. Nästan så en liten tår letade sig upp ur ögonvrån.  Ja,små,viktiga saker .   Den där lilla plastbiten,den kostar 700 kr- hela luckan som nu byttes,kostar 150 kr.. Skum kostnadsfördelning . Men jag är glad att vi fick lucka och inte bara plastbiten. 
 
Ja,det var onekligen enklare att bo i hyresrätt- ringa vaktmästaren och så kom de och lagade eller bytte ut det trasiga.   Nu ska man köpa sakerna, vara säker/osäker på om man valt rätt, städsla hantverkare som kommer när de har  lust eller inte alls eller inte har tid förrän om tre månader,skälla på Sambon som när  han ska fixa nåt själv "tar det lilla sen" så inget blir riktigt färdigt. I fallet Sambon har jag gett upp- I hantverkarfallet har jag kommit till det stadiet att jag nästan gråter av tacksamhet när de verkligen kommer den dag och t.o.m tid de sagt att de ska göra det. 
 
I Övrigt,satt ögonspiken på plats igår igen. Jag vågar knappt röra mig ibland, av rädsla för att irritera eller komma åt nerven eller vad faen det är som orsakar det här. Ibland tror jag att en dos botox mellan ögonbrynen skulle hjälpa- Alltså,det är obeskrivligt- jag kan få en känsla av att vilja hugga en syl rakt in i ögonbrynet- Bara få bort tortyren. Eftersom det Går att bedöva en Smula med tigerbalsam så Måste det ju vara nån nervjefel-tycker jag. 
 
 
Och Katten,hon äter sin mat- försöker komma åt Stellas torrfoder,sover,muttrar när hon får sin kortinsontablett- hon har gått ned två hekto, jag får inte längre en naken och kall mage i handen när jag lyfter upp henne. Idag får hon sin sista tablett och i morgon ringer veterinären. 
 
Och nu ska jag läsa lite i diabetestidningen. 
 
Fred // SoP 

Jobbig helgjävel

dagbok / Permalink / 0
Ja jag undrar när jag svor så in i helskottaland mycket,ofta och Fult senast? Hela helgen har varit en lång harang av de fulaste eder och könsord jag kan komma på ...  Jag har känt mig så värkstressad, eller kroppsstressad,så huvet har ju blivit helt förvirrat . Jag blir så trött så att jag får en känsla av att inte ens hinna andas,så jag ibland bara går rakt ut på bakongen och drar ett djupt andetag och släpper ned axlarna som fastnat i öronens silverringar- Och så lägger jag lite band på mig för att inte skrika fan i helvets jävlar rakt ut över nejden och  som renderar i polisanmälningar från grannar . Men får jag inte vräka ur mig alla de där fulochhemskheterna så går jag sönder.  Ja fy fan-  
 
Idag har ögonspiken släppt sitt grepp,men det vågar jag  inte säga- *hysch*  - Då tycker den att den inte gör sitt jobb och kommer farande som en projektil rakt in i ögonbrynet. Som ett envist virus. "Jag Ska knäcka henne" 
 
Jag fick ihop en riktigt god kålpudding igår, av Kinakål! Jepp! Det gick fortare och var enklare än att skära och bryna vitkål,och det blev en riktigt bra kålsmak,men utan den där - ja, vad ska jag säga?, bitska kålsmaken. Det gick ju åt mycket,den faller ju ihop en hel del,men Gott blev det.   Så skalade jag potatis med en av de nya skalarna,en svart-orange från Fiskars , och öste två påsar pulversås i en kastrull och piffade till den med lite sirap. Under tiden svor jag,fräste och rände ut på balkongen - slamrade med grytor och disk och exploderade inombords. 
 
Frampå nattkröken la sig en del av de stormande värkgalenskaperna, och jag tittade på del två av Hobbit-trilogin . Nu gillar jag ju Martin Freeman sen långt före Hobbit , men jag tycker att de här filmerna (väntar på del tre på dvd) är Mycket bättre än Sagan om ringen-filmerna.  Det händer mer ,tycker jag- i S.o.r slåss de ju bara . 
 
Nu ska jag svära över att Oscarsgalan bara sänds  på fuckin jävla nätet,och sen se vad det nu var på tv- 
 
Fred //SoP 
Till top