Gnällhäcken är tillbaka-

dagbok / Permalink / 1
Ja, det har ju blivit sommar, i april.  Jodå, lite skönt är det att sitta ute utan att blåsa bort i isvinden, Men-  Getingar i lillfingerstorlek- damm,damm, damm överallt eftersom det fortfarande blåser om än ej Isvind. Motorcyklar, gräsklippare, amerikanare,mopeder, ungdjävlar ,"svirrior"  ,grillos, dubbla doser cigarettrök, och folk som gapar HÖGT som FAN i sina mobiler som de måste tjata i var de än går nånstans-  Rent ut sagt ett jävla liv utomhus.  Jag blir stressad- Och inomhus är halva datorrummet utspritt ,mestadels i vardagsrummet där även de tre ännu ouppackade jyskgarderoberna ligger- Och allt ser bara dammigt o skitigt ut o jag får kryssa mellan grejerna o jag blir  gråtfärdig o irriterad o får huvudvärk. Tack o lov för böcker i mp3an,de räddar mitt förstånd. Det märks hur störd jag är av allting--o hur Lättstörd jag är.  Jag har funnit min kaffemugg på tvättstället, två gånger har mitt insulin legat i hallen o jag letar ständigt efter mina inneskor trots att jag har Tre par som jag alternerar emellan ( onda fötter kräveromväxling)    Massor av såna där knäppa grejer händer o jag kan inte prata ordentligt för jag glömmer ord o om jag för en tiondels sekund blir distraherad av något så har jag glömt vad jag skulle säga, eller göra,o jag rantar o rantar o rantar efter saker jag glömmer hela tiden. Tröttsamt. Ändå sover jag illa , värre än vanligt. Det är varmt, det är ljust, det är oväsen (trots öronproppar) o katterna har bestämt att jag ska upp o ge dem mat på förmiddagen . Ändå har Sambon gett dem när han kommer  hem från jobbet. Nädå, Jag ska upp - Sen ska Stella böka in sig hos mig o helst trampa på mig en halvtimma innan hon kommer på hur hon ska ligga. Lagom till omsomning kommer Asthra upp o går runt runt min kudde - bakom huvet, över bröstet, ner en stund bredvid,gärna med rumpen rätt i näsan på mig- ligger en minut, sen upp o runt den jävla kudden ett par varv igen. Fast, som jag sa när vi hade dagens morgontoalett  idag, jag är så glad att du lever mitt lilla älskade liv.  Så trampa då, lite kattrumpa dör jag väl inte av. 
 
Och kranen i köket då.. Ja, vi får en ny nästa vecka,kanske. Det var bara två ställen i hela landet som kunde leverera en , o de fick ta dem från nåt Långtbortistan. Varför skulle vi välja just en så ovanlig blandare då...   Så vid disk o spolande får vi hålla i handtaget så inte det ska rinna vatten nedför slangen bakåt ned under diskbänken. Det funkar, men det är bökigt. Slaskigt,blött,krångligt.  Och jag vågar inte sätta  ned handtaget i kranen för då glömmer jag att den är sönder o spolar, så jag har dragit fram diskstället för att låta handtaget vila mot det- vilket ger mindre utrymme i sköljhon.   
 
Ja, så vare´mä´at här hemma, i mitt lilla hörn av världen.
 
Fred //SoP 
 
 

I morron-

dagbok / Permalink / 1
-får vi vatten i köket . Det skulle ha varit idag- men det dök inte upp nån hantverkare :-(  Men underverk Kan ske, han ringde, visserligen en o en halv timma senare än bokad tid, men han gjorde det, o sa att han kommer i morgon istället för det jobb han varit på tog för lång tid. Alltid nåt- är nog första gången vi fått besked.  
 
Tur att vi köpte påskkebab härom dan, o igår köpte Sambon med sig thaikäk när han var o hämtade mig hos frissan. Så så himla mycket bökande i det vattenlösa köket har det inte varit. Men ÅH så bortskämd man är med den där vattenkranen i köket !   Vi har ju ändå en grovvask i badrummet, förutom det vanliga tvättstället , men ojojoj vad Jobbigt det är att gå dit efter vatten,diska lite  o skölja av händerna osv- ( visst fasen, jag skulle ju ha köpt en hink igår ju.. )   Kom att tänka på när jag var liten, o lite större med- Var vattenspannen på bänken tom var det bara att hoppa i träskorna o gå över vägen o pumpa upp en spann vatten o bära in.  Innan vi fick vatten indraget i huset. Men en gång sinade brunnen, då var det Lite jobbigare- men Pappa arbetade på Ångtvätten så han tog hem vatten i såna där "husvagnsdunkar" med kran på ,därifrån. Vi överlevde det med. Och nu är det Jobbigt att ta vatten i badrummet. Jisses, vi kanske skulle skaffa oss ett sommartorp  med gårdspump o torrdass så vi obortskämmer oss lite. 
 
Igår var jag,som sagt, hos frissan o blev klippt o fransfärgad o brynplockad o allmänt ompysslad. Det var skönt för både utsidan o insidan. Att Känna sig lite snygg är nog fasen bättre än att vara det ;-)     
Så använde jag presentkort som jag fått i julkapp- köpte en Knallrosa o väska, o en grå huvjacka :-)  Huvjackan gillade jag så mycket så idag bad jag Sambon köpa en till till mig :-) Fast svart.  Svart o katter- jaja- jag Ville Ha en svart också.   Jag använder dem så mycket,nästan dagligen sommartid.   
 
Och idag- ja, väntat på hantverkare, svurit över ännu en dag utan köksvatten, varit ute ganska länge med katterna , Stella hittade nåt äckelpäckel luktegott  o gnuffade runt som en tosing - Grannkatterna såg förundrat på -  Sen tog sig Asthra ett gnuff i nåt annat  äckelpäckel  kattluktegott - Undrar vad det är, för till 99% så känner jag inte nånting alls när jag sen luktar på den ingnuffade katten - fast de ser ut som om de är i femtiofjärde katthimlen av all go´doft.  
 
Och nu ska jag fixa käk - 
 
Fred //SoP 
Till top