Ja,skriver jag inget så-

dagbok / balkong, kallt, näsa, ont, oro, stressad, syster / Permalink / 4
-är det ju ingen som läser heller. I en vecka har här varit TVÅ besökare per dag.  Men, jag har inte hunnit.  Inte bara jag är för slö och inget händer ,utan det har varit stressigt, med mina mått mätt. 
 
Min Syster blev plötsligt tvärsjuk- praktiskt taget så trillade hon ihop. Så hon har fått hemtjänst och har hasat runt med rollator och jag har gått dit varje dag och hjälpt till med lite allt möjligt,men i huvudsak för att ta hand om katternas sandlådor och mat . Kattlådor tar hemtjänst Inte hand om.  Det är inte betungande, men det tar tid- det är prata lite,fixa lite här,fixa lite där-fixa mer nån annanstans, och plötsligt så har hela min "fritid" tagit slut och det är hem och fixa middag till oss, och den har varit en halvtimma försenad nästan varenda dag.   Så, ja,stressigt, både med extra jobb, men kanske främst oro över hennes hälsa. Men nu får hon ju ordentlig vård- ja,det har gått Trögt på det ställe där hon har "sin" läkare! *morr och fräs* ,så det är bara att hoppas att det hela blir bra till slut. 
 
Själv har jag egentligen inte gjort nånting, utom att röja runt här i datorrummet på "värkfria stunder",och nu får vi plats med torkställningen igen- ä´re inte fantastiskt så säg?   Jag har flyttat två hyllor,flyttat mitt skrivbord,och faktiskt ställt in en hylla till här inne. Jag köpte en hylla på loppissidan på Fb,och den ställdes i sovrummet- och då hamnade sovrummets hylla här. Men,det är nog bara tillfälligt,när en bättre lösning (byrå :-) ) dyker upp så kommer hyllan att hamna på 2ahand.  
 
Inte en blomma har jag planterat ute,det ser så tråkigt ut så, och balkongen ser ut som om nån bestämt sig för att möblera om och slängt ut det överblivna på balkongen. Blandat med vissna fjolårsodlingar,plastväxter och lortiga blomkrukor. Fi´ attan-  Men jag har beställt balkongmöbler från Ikea,ett litet träbord och två stolar till det, kanske hinner det bli sommar tills de levereras?  För här är så kallt att även om jag Hade sått nåt,så hade det ännu förskrämt gömt sig nere i jorden. Nej, i år får det bli några blommor i amplar och lådor,kanske någon kryddväxt, resten av odlardrömmarna får jag låta vila tills nästa år.   Jag Tror att jag ska försöka att sitta stilla på balkongen den här sommaren, och inte fara runt som en vispekatt och flytta om och flytta om och vattna och vattna och vattna.... Och hinna läsa alla mina böcker som blev över redan i somras.
 
Jag har fått en tid på öron/näsa/hals för min krångliga näsa, ja, den är lika äcklig än-sårig och öm,täppt och känslig som fasen,tycker att jag illnyser vid minsta lilla retning i luften,och det gör ont.  Vore det en allergi borde jag ju rimligen vara likadan på båda sidorna- 
 
Ja,de´va´de´de //SoP 
 

I make a mean omelett

dagbok / höns, nostalgi, omelett, pannkaka, pasta, ägg / Permalink / 2
- Jag antar att omelett stavas så på engelska också?   I alla fall, jag ska råskryta och berätta att jag gör så in i flängbänken goda och ofta ganska snygga omeletter :-)  I stekpanna,vikt och uppvänd på tallriken. Och med äggen från vi går vart vi vill-hönsen, ja- det blir ett helt annat resultat än med "köpe-ägg". Ja, jag köper ju de här också. Vi köpte eko-ägg i ett "leveransglapp" , och jag hade förväntat mig att de skulle nå upp till åtminstone nästan samma klass.. Icke.  Hade de, och frigående inomhus, legat i samma kartong hade inte jag märkt någon skillnad på dem,vare sig i smak eller utseende. 
 
Omelett,Tror jag var ibland det första jag lärde mig att laga till-Pappa lärde mig. Omelett och pannkakor var mina "paradrätter" som barn/tonåring. Jag fick nästan alltid grädda pannkakor hemma-Syrran ville ha smöriga,d.v.s gräddade på svag värme med mycket smör så de blev ljusa och blanka- Pappa ville ha med frasiga kanter :-)  Vad Mamma föredrog kommer jag inte ihåg? Jag kommer mest ihåg mig vid spisen och Pappa och Syrran vid bordet . Kanske var vi busiga och käkade pannkakor när Mamma jobbade kväll?  Numera blir pannkakorna inte lika bra- kanske beror det på både mjöl,mjölk och äggen? Stekmargarinet? Stekpannan?  Jag har provat att använda smör,men-njä- ,det blir för mycket på nåt vis. 
 
I alla fall, jag Njuter av mina frukostägg, i vilken form de än må vara tillagade,numera :-) Och får en nostalgitripp på köpet. 
 
Fred// SoP 
 
   Häromdagen fick mina äggproducenter mumsfrukost-överbliven pasta från min kyl :-)   Min Vän på landet säger att de bara älskar pasta. speciellt när de får spagetti ser de så roliga ut när de ränner runt med "snörenea" .   De djuren,de djuren. <3 
 
D.S. 
 

åh jeddrans

dagbok / sommar, åska / Permalink / 1
-vilken åsksmäll det kom ! Pang bara utan förvarning så kåken skakade till- Jippikajej mtf- Är det Sommar nu då?  

//SoP
 
 
Till top