ett litet missöde

-häromkvällen- *mitt i natten* 
 
En lergryta fylld med kött,tomater och lök bara välte ur mina händer-  den var inte ens varm utan hade stått på eftervärme och var bara ljummen-  SVOPP!  Så stod jag där med bara locket i händerna och grytan hade vänt sig uppochned på ugnsluckan och låg där som en motorsågsmassakrerad sköldpadda och tomat och lök hade skvätt över halva köket.*ingen överdrift*   Och vilken smäll- jag trodde alltihop skulle splittras i en explosion av glas och keramik, men inte- allt höll. Utom mitt humör.    På bilden har jag hasat ned det mesta från luckan till golvet med en gammal gummiskrapa och slaskat över det i sopspannen-   
 
 
Sen kom jag på att det är en låda under ugnen- den la jag i badkaret för jag orkade inte göra nåt mer åt eländet just då. Hade spyhuvudvärk och lukten av varmt tomat och lök blev mig övermäktig.  
 
Nä,roligare kan man ha,verkligen..   Köttet blev i alla fall gott,det räddade jag med en bred stekspade, så det åt vi igår med lite andra tillbehör än vad som var tänkt-   
 
Men om ugnen nånsin går att få ren vete 17-  tomatgrejset  har ju runnit in mellan glasen i luckan och ned i skarvar o.s.v-  Vi får dra ut spisen sen, om inte eländet har kladdat fast. Tomat och lök, ganska sockrigt . Jag har inte vågat starta ugnen än,är rädd att sörjan karamelliserar sig .. 
 
Mitt i förödelsen kändes det ändå bra, att vi Inte har hunnit byta golvet ännu. Alltid nåt--  sa Fan. 
 
//SoP  *katastrofområde* 
 
 
 

Jag är

-inte så himla pigg, inte så himla glad,inte så frisk. Jag är trött,less och ond.  Härom dagen köpte Sambon lite växter till våra sorgligt tomma utekrukor, och ett par säckar jord.  Stressig ond och oäten morrade jag över i stort sett allting, men sen när jag skulle gå över till Syrran la jag armarna runt honom och sa- Tack för att du köpte växter-Jag Är glad, fast det märks inget vidare. Och så trillade tårarna över en stund innan jag samlade ihop mig och linkade över till Syrran.   Jag hade vaknat med så oherrans ont i vänster höft och lår ,så jag nästan knäade vart och vartannat steg. Absolut okul. Sen har det där triggat resten av kroppen så nu är det snudd på ett fullvärdigt skov.  Och mycket värk ger mig ångest. Fy fan- Där är det inte den onda cirkeln utan mer "åttan"
 
 - never ending story.
  
Växterna har stått på balkongen ett par dagar, men idag öste jag den gamla jorden ur blomlådan jag tänkt ställa ned, och satte ned lite Margueriter och en Hänglobelia , och snäll som jag faktiskt är,så lät jag bli att vattna Innan Sambon bar ned den åt mig.Den var tung Nog ändå! Fast egentligen hade jag tänkt plantera nere,men å andra sidan hade vi fått släpa på fler grejer då.
    
Ikväll var jag ändå för sen till att se tv-programmen klockan nio, så jag fixade till lite grann på balkongen,det var enklare med den stora blomlådan borttagen, så nu är det bara två blommor som inte är planterade. Jag höll på att blåsa bort därute-skitkallt rent ut sagt.  Nästan så jag tyckte synd om blommorna som måste bo ute.  Det är kluvet det där, jag vill inte ha för varmt, men det Vore ju trevligt att kunna koppla av en liten stund på sin balkong utan raggsockar,tröja och vindjacka- 
 
Apropå trött, Syrran sa härom dagen-"du är ju Alltid trött" - säger hon,som är riktigt sjuk. Men ja, jag är trött. Från det att jag vaknar tills jag går och lägger mig. Och när jag sover också. En gång för ett tag sen vaknade av att jag gäspade! Jag ser för risig ut också- inte bara lite lätt okammad och osminkad, utan jag ser trött ut i ögonen,trött i rörelserna,trött i tanken.  Och även om jag smackar på lite mascara ,sträcker på mig och blåser till håret, så ser de som känner mig igenom den masken. 
 
 
 
Men guuuu... så deppigt.  Jaja, thats life. 
 
 
Fred//SoP 
 
 

jag föreföll

oempatisk när jag för ett tag sen blev ifrågasatt när jag inte hade hört talas om den mördade Lisa -  Men med mitt nyhetsflöde som verkligen segflytande,så hade jag missat att "Madde" (prinsessan) skulle ha en unge till också-det såg jag på prinsbröllopet härom veckan. I alla fall, jag har nu hängett mig åt att faktiskt Se någon enstaka kort nyhetssändning och har lyssnat på flera på radio. Men- jag tror inte min empatiska ådra har lyckats svälla något vidare - det var mord,krig,misshandel,våldtäkt, folkmord, religion ,stulna barn o.s.v.  Idag fick jag veta att en Veterinär hade smugglat flytande heroin- inuti hundvalpar.   Så jag la ned empatin, för min egen sinnesros skull. Ja, så egoistisk är jag. 
 
//SoP