jobbig åkomma

- har jag drabbats av idag- Splitterhjärna . Eller hoppa, studsa hit o dit o glömma allting .  Jag skulle behöva baseballkeps,huvjacka o skygglappar för att hålla tankarna på rätt spår o få mig att gå framåt mot det jag ska göra istället för att fladdra runt som en jävla fjäril på speed...  Det är skitjobbigt. Inte bara för hjärnan men jag rantar ju runt med prylar mellan rummen o lägger ifrån mig dem på fel ställe för jag får syn på nåt annat o så går jag iväg o kommer tillbaka sen o upptäcker vad jag höll på med medan tanken rusar fem steg före mig själv.   O framför hägrar hela tiden- Middag, snart fixa middag- som en irriterande geting som piper in o stör allt annat jag håller på med. Hjärnstress .  
 

 
//SoP 

ett nytt husdjur

- har min dator fått, en ny mus .  En lite snabbare rackare, inte så trög. Tror mina senaste Tre möss har varit floppar-  :-(   Så går det när jag  alltid tar den billigaste. Med det Inte sagt att billigast alltid är sämst. På  den förra ramlade den förbannade batteriluckan av hela tiden, den före dess vete 17 Vad som var fel men den kletade fast på bord o musmatta stup i ett fast jag Aldrig hittade ngt under som kunde förklara det hela?  Och den jag nu lagt ned som "reserv" i lådan var så förbenat trög så jag fick ont i både fingrar o själ av att klicka med den. Den reagerade långsamt också, o nu med en ny så märker jag att det var Inte datorns fel, som jag ett tag misstänkte.   Igår på elgiganten kollade jag på en dator,fanns små burkar till ganska hyfsat pris, bra att veta vad som finns . Men, det blev  bara nya möss inköpta. Ja, lilldatorn måste ju få en också-    Egentligen skulle jag ha kollat på stekpannor på Önska sen, men - de fanns ju på e-g också, så jag köpte dem där. Sambon sa att den stora jag köpte var nästan hundralappen lägre pris på där, än när han kollade på dem i julas  ( jag önskade mig en sån då)  . Så nu Ska jag kasta de gamla värdelösa stekpannorna o Inte spara dem ifallatt .. ifall att vaddå ?     Som förr när jag hade garderobsrensningar- "jag kan ha den till jobbet" - till slut hade jag ju bara jobbarkläder .  Iofs bröt jag skaftet av en stekpanna förra året o har den som fat under en stor blomkruka ! Ifallatt.  
 
Nu ska jag se på Efterlyst - // SoP 
 

sällsagt

- nyss sa jag nåt jag nog aldrig sagt förut- " va?, hade jag inte fler räkningar? " 0_o - och gick ut i köket o letade igenom tidningstraven, men-näe- så då går jag väl in på banken då! :-)

//SoP

- snyft-tv

- jag  satt o tittade ikapp program som jag missat på svt i programarkivet som finns i boxen,o sen började jag skumma runt lite på 4ans arkiv. Jag hittade " Extreme makeover, weightloss edition" , o började titta- tre program såg jag med lite snabbspolning här o var- de följde samma mall, snygg gymsnubbe hjälper riktigt feta personer träna o gå ned i vikt på ett år. Alltså, som sagt, gjort efter mall o Så amerikanskt, men banne jag satt o lipade mer o mer för varje svettdroppe o varje kilo som "rann av" dem , o för varje flåsande o smärtkvidande , för varje glimt som tändes i ögonen på de tränande-     Jag har ju inte varit dödligt överviktig, (även om jag ju nästan dog, men det var väl mer inblandat i det än "bara"  övervikt) - men, när jag  var i Tranås på försäkringskassans utredning , o  inte kom loss ur en jävla träningsmaskin,de fick hjälpa mig ur o jag fick helt galen panikångest o grät, o på en orkade jag inte lyfta upp benen på plattorna jag skulle trampa ned för mitt  knä gjorde så ont o att lyfta benet tryckte upp magen i bröstkorgen så jag kunde inte andas ordentligt.. När de föreskrivna 20 minuterna på testcykeln knappt blev fem o hastigheten jag skulle hålla lyckades jag ta mig upp till i ungefär 30 sekunder.   Då är man inte så jäkla kaxig o skojar om sin vikt . Då kniper klassens clown käft.  
 
Nu när jag såg dem stå där i underkläder o fettet bara vobblade o vräkte sig överallt runt kroppen , så tänkte jag både- åh, att ni klarar att stå o visa allting i tv , jag som inte ens fixar att visa mina bara armar offentligt ,  och att det där fettet egentligen bara var en kostym som människan inuti skulle kliva ut ur. 
 
//SoP *glömmer inte* 

kasta skräp o gå ned i vikt?

Ja, vore det så enkelt så-- Men faktum är att jag känner mig lättare när jag rensar o slänger- o lägger i secondhandkartongen - här kastas Inte användbara saker inte.  Två svarta sopsäckar med strimlat papper har jag tömt i kontainern, o en tredje står här o ska tömmas. Vill dock inte ut o rassla med det i mörkret Nu.   Så har jag en kastas-påse, o en snart full kartong till 2ahandsbutiken. Det är en ganska stor låda, för bakmaskinen var i den. Jag ( dokumentförstöraren) har strimlat betalade räkningar för ett år bakåt, följesedlar,broschyrer, o alla möjliga papper som jag faktiskt inte alls har en aning om Varför jag har sparat på .
Och en Hel skokartong med klipp ur tidningar , julmotiv, fick jag nästan göra lite våld på mig själv för att lyckas tömma i pappersskräpet !  Inte titta, blunda o Släng.  Men det sved i mitt kreativa hjärta- jag Vill ju göra nåt av det. I morron,sen,nästa jul, eller den efter det- Tills jag verkligen Gör nåt har jag säkert fått ihop en låda " vackra bilder" igen. Även om jag för det allra mesta lyckas bemästra min "måsteklippaur"-mani numera, o lämnar vidare mina tidningar till glädje? för andra.  Fast, nån receptsida Kan råka "trilla ur" ba´sådär ,ibland.   Jag tror det är tre eftermiddagar som jag suttit här  vid datorbordet omringad av kartonger, kassar, plastsäckar  o smålådor att sortera i . Ordning bekommer mig Väl- röra gör mig galen. Orolig,stressad .  Ändå har jag hela livet fått höra hur slarvig jag är.. 0_o     

I Övrigt, trotsade jag vädrets makter en stund o intog min frukost på balkongen , iförd huvjacka,fleecejacka o fuskuggisar.  Skam den som ger sig .  Tids nog får jag sitta inne i mörkret medan höst/vinterregnet piskar sig tvärs igenom balkongen .  
 
Ordo ab chao -  //SoP 

- siluett

-av grannkatten jag kallar för Tigertass-  Jag tycker det är Så vacker form på honom , han påminner om de där planscherna med "chat noir " osv , en sekelskiftskonstnär jag glömt namnet på, men ni vet vem jag menar- I alla fall har ni sett nån av  hans många kattbilder men chat noir är väl mest känd- Nå,  Tigertass i stilstudie :-)  
 
 
(blev lite suddig i utklipp , men det är mobilkameran) 
 
//SoP 

-efter gråt and the tandagnisslan-

Mobilen uppgraderad !  Men alltså- Krångla med ett capital K . Till slut, efter hur många svordomar som helst o en uppgiven ilsketår eller två,  ( men vad faaan är det som är Fel? kan inte fanskapet åtminstone tala om Vad som är galet så jag kan fixa det ? )  så pluggade jag in skrället i Sambons dator istället o tog hem mobilens delningsprogram- o Vips, så var den uppgraderad snabbt o nollkrångligt. Kan själv , när sakerna fungerar.
 Det verkar som om min dator vill lägga sig o vila på en skrot ??  Men den Har varit väldigt seg o trökig sen i våras faktiskt. Men sex år, ska det vara nån ålder det ? Egentligen behöver jag bara en dator, en "burk", gärna en liten burk. Jag har ju redan en skärm o tangentbord.  En snabb o "rymlig" burk med stort arbetsminne.  Och hundra usbportar så  jag slipper den här jobbiga hubben.  
 
//SoP 

-funderade

- på om jag hinner uppgradera telefonen före Dickens , men det är   bara en kvart dit så jag la ned tanken innan den tog form.   Jag har ju ändrat mitt mobilabonnemang o därmed dödat mitt extrakort , o skaffat ett kontantkort till reservtelefonen, så jag har grejat med inställning osv- Vet inte Hur många ggr jag har plockat i o ur de där SIM-korten mellan telefonerna sen igårkväll , o svurit o svettats o letat o letat efter "kopiera till SIM-kort" - men såklart hittar jag inte det när det ligger under säkerhetskonfigureringar eller vad det nu kallades . Varför krångla till det så förbänkat ?   Så, efter Dickens då- antingen ser jag Vetenskapens värld- eller Uppgraderar--
 
Apropå uppgradering, jag har skaffat mig en ny mp3spelare, ja jag hade ju alldeles för få tyckte jag- :-/    Jag har sen slutet av förra veckan lyssnat på Tre böcker, o batteriet gick bara ned på halv kapacitet !  Men det Var för de utlovade 50 timmarnas speltid jag valde den spelaren. Måste säga att jag är nöjd! Jag har aldrig kunnat höra ens En bok rakt av i nån av mina andra spelare.  Ska spara två av de andra, det är bra radio i dem o det är bra med nån reserv. En ska i soporna, antar att tippen ska ha den i nån särskild box-  
 
 
Tvfåtöljsdax   //SoP  
 
Visa fler inlägg