Internetbanken bygger om-

dagbok / *fan*, Nykatter, influensasjuk, internetbank, jul, krångel, sorgligt, värkåskit / Permalink / 0
 
 
"välkommen till den nya och mer lättnavigerade internetbanken" - Skit ner er!  Och nej, jag är Inte emot allt nytt, inte alls ,(skaffade internetbank i stort sett så fort det fanns tillgängligt)  men det är så sabla rörigt "inne på banken" så jag blir galen- Det är inte det minsta lättnavigerat och man får göra Ännu mer själv . Man ska flytta, ändra datum, kontoöversikten är uppdelad, betalningsrutinerna bökigare, och för vissa grejer måste man "logga in på den gamla versionen" och det ska flyttas - och vart tog funktionen "reserverat belopp" vägen? Ska jag trots internet och lättnavigerat behöva sitta med ett papper och skriva upp vad jag har lagt över till betalning?  För jag har betalat drygt sex tusen ,ändå har inget dragits från kontot, det dras på förfallodagen, men förut stod ett reserverat belopp på dem så jag hade koll på saldot. Nu är saldot orört. Eller så finns det nånstans men jag har inte hittat stället- fan. 
 
Och Fan igen- upptäckte nu att det är en flaska Butangas ! som kattafhanarna leker med bakom tavlorna som är lutade mot en av garderoberna! Och var i hela höge farao har Maken haft den nånstans?   
*pho* 
 
I Övrigt då? Jag har haft så in i flängbänken ont i huvudet, ryggen- och Händerna. I måndags- tror jag? tisdags? hade  jag så ont i magen så hela bröstkorgen värkte,plus ballongmage - Samarin, dubbel magmedicin, myntaté, och kamomillté. I torsdags var jag övertygad om att en influensa gjort entré i min kropp. Hela jag höll på att gå sönder , frös och svettades, och jag hostade så jag fick klökningar och huvudet sköt blixtar framför ögonen . Fy fan.   Igår var det mest hosta och heshet , men jag var så trött - så trött och i ryggen satt något och nöp mig hela tiden. *gnäll*  
 
Igår fick katterna varsin avmaskningstablett- Loke svalde sin i pur förvåning över behandligen han fick ( upp med munnen, ned med tabletten) men se Freddie, han kämpade emot - spottade ut två gånger, så jag blandade i maten. Han vräkte i sig maten, och pillade prydligt ut tablettbitarna, så en något reducerad dos fick petas in i munnen med milt våld. Men eftersom han inte väger riktigt så mycket som tabletten var avsedd för så tror jag inte att det gjorde något. 
 
 
 
Idag- tja, jag bråkar med banken, har pratat i telefon, diskat och fixat med de där allmänna tråk och plocksakerna jag gör vareviga dag- Och så nyser jag och svettas en massa- och så fryser jag. Det svänger ju. 
 
Plockar gradvis undan Jul - Jag som ÄLSKADE Jul! Det känns som om jag sörjer Julen. Jag har förlorat något jag alltid har älskat .  Det känns jättesorgligt, och låter säkert korkat, men så är det.  
 
 
(jag samlar på den här typen av ljusstakar- egentligen började det med kulljusstakar, de trebenta, men har utökats med olika modeller jag råkar ramla över :-)  ) 
 
Fred och Kärlek //SoP 
 
 
                          

-och nu är snart det här skitåret slut också-

dagbok / *fan* / Permalink / 0
Jag Önskar verkligen att flera års skit tar slut- 
Ibland får jag lust att flytta, ( egentligen Inte) för då rensar man verkligen ut en massa onödigt, och man kan börja om . Nystart.  Men som sagt, jag vill inte flytta. Det får räcka med det nu. 
 
Och nu driver Jevelongen mig till vansinne här inne i skräprummet så jag har tappat tråden helt, dessutom är det Varmt- 
 
Fred och Kärlek och frid med vad det ju än kan vara //SoP 

-Nu är glada julen slut,slut,slut-

dagbok / Nykatter, deprimerad, disney, dvd-box, jul, julafton, ljusstake, stekpanna, stjärnor / Permalink / 1
Nej, det är den ju inte. Twelve days of christmas heter det ju. Men vi har ju tjugo? Tjugondag Knut dansas julen ut. Även om Quizkampen påstod att vi har julgransplundring på trettondagen . Eller är det någon tradition som jag helt har missat?
Jag har bara varit på en julgransplundring i hela mitt liv och då var jag liten- fortfarande i lekskolan och jag vet inte Vem vi var hos men det var ett riktigt gammalt hus med stor port och flera meter i takhöjd. Mörkt var det också. Jag minns bara en himla massa ungar och en påse med godis, russin kommer jag ihåg i den- plus då en enorm gran som gick upp till det där taket som var JätteHögt! Iofs var jag fem-sex år så det var kanske en helt ordinär gran? Nä- den var mycket,mycket större än den vi hade hemma. Jag Tror att vi var inbjudna till någon som gick i samma lekskola som jag. Och där var den en saling blandning av ungar eftersom jag hamnade i den katolska lekskolan.Av någon anledning känns det som om vi var hos en tysk familj- men jag Vet ju inte. 
 
-Men det känns som att julen är slut- egentligen julen som inte var.  Jag väntade och väntade på Julstämningen , den Magiska- och pysslade lite håglöst men gladdes ändå åt ljusstakar och stjärnor , amaryllis och så småningom hyacinter - och sen blev det Julafton och inget hände.   Eller, Jo- Disneys julprogram, mina julstrumpor, maten- som var rätt tråkig och Salt - Karl-Bertil snodde paket och delade ut i samhällets bottenskikt .   Jag fick en ytterligt romantisk stekpanna av Maken, och han fick en dvd-box med sju Trinityfilmer av mig.  Sen såg vi på Djungelboken- Jag köpte en dvd-box med de filmer som brukar vara stående inslag i just Disneys julprogram . Dagen före såg vi Pinocchio. Djungelboken är faktiskt riktigt bra :-)  Pinocchio också. Jag blev lite förvånad över att den är Så gammal. 1940. Den kom efter Snövit. Jag trodde att den var ifrån 50-talet åtminstone.  Jag har inte sett så många Disneyfilmer efter Lejonkungen- de blev fulare i.o.m datoranimeringen . Tycker jag.  Jag såg ju Frost för nåt år sen- ärligt talat förstod jag inte den enorma hypen alls. Jag fattade inte vad den egentligen handlade om och så ylade de större delen av filmen. Astråkig om än snygg- eftersom jag är en vinternörd. 
 
-Nu har  jag lust att plocka undan den lilla jul jag har framme- de två stora flyttkartongerna med julsaker har jag inte ens lyft ned från hyllan och tittat i- inte heller den stora förvaringsboxen som är märkt jultextilier.  Ändå är det fullt överallt känns det som.  Men plockar jag bort allting som är framme nu så blir det ju "kolsvart" . Det är ju nollsnö och så brunt och skitigt att det är deprimerande att titta ut förbi alla lysande fönstersaker. 
 
Och deprimerad ska man akta sig för att bli, det sa Dagny i dagens Vinter i p1 . Och jag tror henne. 
Jag tror att Freddie och Loke har räddat mig ifrån just det. Depressionen .  För nog låg den och smög i hörnen, redo att kasta sig över mig.
Ja, jag sprudlar ju inte av glädje, men jag skrattar ju-lér-  Vaknar med en katt på magen och en på armen- går ju inte att vara tvärilsken då, eller hur.  Jag blir inte ens tvärilsken när duken på köksbordet far all världens väg och pennmuggen smackar i golvet och sprider pennor och andra nödvändigheter över köksgolvet- och katterna far iväg i en bandymatch med prydnadsgranen i plast ifrån 60-talet som jag är rädd om.  Nej, jag sätter mig ned med en mugg kaffe, suckar djupt, tar mig för pannan och ser en aning förtvivlad ut- sen plockar jag upp alltihop ( och misstänker att något för mig ännu okänt har hamnat under frysen) och undrar Varför Måste ni slåss på bordet Hela jävla tiden ?  
 
Men varför inte? Slåss på bordet är nog roligt, jag kanske skulle försöka - för man ska inte ha tråkigt. Sa Dagny.
 
Fred och Kärlek //SoP 
Till top