hur tänkte jag där?

dagbok / *fel,fel,fel*, *samla energi*, PIN, PUK, SIMkort, appar, dum, glömt, lösenord, mobil, senior / Permalink / 1
Jag har ju hållit på med mina mobiltelefoner,lagt till ett nytt billigt basabonnemang för att ha en reservmobil-Ja, mobiler har ju allting numera,utom ordentlig batterikapacitet- Jag vill ha tillgång till en Laddad mobil,det är väl en säkerthetsgrej för mig. Så jag satte i det nya SIMkortet i reservmobilen och mitt vanliga kort i min ordinarie telefon. Det var en del trixande med att flytta grejer, men en app jag redan glömt vad den hette,typ smart switch,fixade det mesta. Sen fick jag köra bluetooth-  och installera om och ange lösenord och användarnamn jag glömt för flera år sen, ja, you know the drill. Sen bråkade min ordinarie en del så jag startade om den. Och då ville den ha PINkod såklart. Jaha, var är den då? Hämtade pappret,skrev in koden- Nä-? Den ville ha PUKkod också? Whut? Nåja,snällt skrev jag in den koden också, och skulle upprepa PIN. Okej. Näe? Men va f...an :-/  PUK Igen-PIN igen-Nej,tvärstopp. När det stod "fem försök kvar, sen låses telefonen-" Höll jag på att börja lipa, jag Gjorde ju rätt!? 
 
Och SEN sa jag högt- men jag är ju så jävla dum så det är inte ens synd om mig.    Jag hämtade lilldatorn och skulle in på mina sidor på telia. Logga in med bankID stod det.( jag har på fil)  Va? Så hittade jag en ruta där det stod " mitt bankID finns på en annan enhet" så jag klickade på den-  "söker efter enhet"? Men Lägg Av- den datorn är ju Avstängd. :-(  Efter hit och dit-hattande kom jag fram till användarnamn och min vanliga kod . Varför inte ha alla inloggningsalternativen på första sidan undrar jag?  I alla fall kom jag in, hämtade PUKkoden till mitt gamla vanliga mobilnummer- eftersom det ju  var det kortet som satt i telefonen som jag försökte använda de nya koderna till. *suck* Är det Konstigt, att jag behöver samla kraft ett tag och ha lugnt omkring mig när jag ska pyssla med sånt där?   Jag blir alldeles pompom i skallen när jag behöver koncentrera mig när jag ska göra mobil och datorgrejer som kräver lite mer än vanligt.  
 
Två dar höll jag ut,( Blir hypergalen på fingeravtryckssuddig skärm) sen fick jag ta mig i hampan och sätta på skärmskyddet, Världens dyraste jävla plastbit som måste sitta perfekt Nästan direkt annars åker den svindyra plastbiten i soporna :-/  Det gjorde jag i går kväll- gick och förberedde mig som värsta tyngdlyftaren,sträcka på mig, koppla av, hämta förstoringsglaset med LED-belysning,tvätta händerna, stretcha fingrar,slappna av axlarna- blåsa katthår av  bordet- ett två Tre-- På´at !  Och banne mig, det satt på första försöket. :-D   
 
Nu i kväll har jag fixat swish och bandID -igen, jag  var rätt up to date på det, eftersom jag hjälpte Sambon att fixa det till honom för ett par veckor sen. MEN så mycket krångligare det var, han har en annan bank som bråkade mycket mer- 
 
Vilka vedermödor- kanske är det dags satsa på en doro senior ? 
 
 
Fred//SoP 

-det är banne mig

dagbok / SIM, blodsocker, byrå, flytta, kontakt, ont, svimm / Permalink / 2
-ingen hejd på dumheterna här nu...  Idag har jag flyttat den alldeles för stora byrån ifrån köket och in till stora-rummet.  Det Var lite dumt gjort,det blev känna svimm efteråt faktiskt. Kände mig en smula korkad- men Åh så nöjd. Den där jättebyrån har stått där mitt i mitt synfält och bara varit Alldeles för Stor och störig . Häromdan tog jag fram tumstocken- och mätte,och mätte. Jodå- det skulle gå :-)   Halvvägs ut i hallen var byrån,när jag kom på- Åh den Förbannade kontakten!  Alltså, jag har aldrig bott på något ställe där kontakterna har suttit så in i flängbänken korkat till som här. Men men, resurser.. ;-)  Jag rotade igenom förlängningsdoselådan, och där var den- en med kontakten nedåt s.a.s,inte rakt ut,så den är ju plattare än vanligt . Men, jag tror att jag ska göra ett hål på baksidan av byrån,ska bara kolla hur långt in lådorna går först. ( vi har nog inte en enda bokhylla utan hål i bakstycket) 
 
Sen satte jag mig ned för att äntligen äta,då höll jag fan på att tuppa av-  För dumt, eller ivrigt? huvud får kroppen lida. Och jag som gått med Högt blodsocker i ett par veckor och inte kunnat förstå varför, jag dippade plötsligt så det blev, som sagt, känna svimm - *urs*    Men nu är det okej igen. Efter tre kroppkakor med smält smör och lingonsylt, och ett par druvsockertabletter.  Hur ont jag har i axlar,armar och rygg ska jag nog inte gnälla om- Jag får ju skylla mig själv, men hellre har jag ont av att ha Gjort något, än av att bara ha suttit för mycket. 
 
Nu, ska jag byta SIM-kort och fixa en reservtelefon. 
 
Glad lördag //SoP 

I f*ckin´ did it-

dagbok / datorrummet, foton, kamera, ljuger, trött, värk / Permalink / 0
Ja, om jag ändå vaknade med huvudvärk idag  efter dubbla antivärkpiller igår och under natten, så kan jag ju lika gärna köra på- så jag haft nån nytta av pinan s.a.s . Så, nu i kväll har jag flyttat skrivbordet,OCH centimeter för centimeter baxat runt den stora byrån här inne,så den nu står vid höger sida av mitt skrivbord,istället för framför fönstret. Och det är "hur mycket plats som helst"- Nä, det är det inte, men herre g, man ser Golvet!  Många ser ljuset, jag är lycklig över att se golvet. Ja, lite avig måste jag ju vara.
Jag ångrar mig säkert om bara ett par timmar, när värken from hell kommer att vilja bryta sig igenom pannbenet- men det finns ju ispåsar och ljudböcker.  Men just nu är jag glad över att Äntligen ha "fått loss" låsningar här i rummet.  
 
I övrigt, så sjunger jag fortfarande, lite allt möjligt men mest har stjärnan jag ser naglat sig fast i skallen och slingar runt och in och ut lite hit och dit. Värre kan man ha det,det kunde varit en låt jag avskyr.  Egentligen är det lite konstigt, med mitt eviga trallande här-  Försöker jag överrösta annat ?  Idag har egentligen inte varit någon vidare dag,förrän tredje dosen piller kickade in, och när jag kom upp till Syrran frågade hon om jag mådde dåligt. Tja, inte helt bra (eller nåt i den stilen) sa jag. Det syns, sa hon. Och jag som tyckte jag såg pigg ut.  Ögonkastet i spegeln ljuger,när jag tar "självisar" blir jag lite förvånad- "men fan va Trött jag ser ut" ?
 Jag tycker det är lite otäckt,kameran ljuger ju inte,sägs det-
vilket väl inte är något direkt sanning numera med alla fotoappar som finns.  
 
Jag gjorde mig själv till världens pingla för några år sen- 
 
Nå, det var då det,tolv kilo lättare och ett kul program att leka med. Har hyfsat till det mesta utom håret,större och öppnare ögon,smalare näsa,lite fylligare läppar, något slätare hy,kapat lite hakhäng ;-) 
 
Och vad ville jag ha sagt med det nu då- Jo, kameran ljuger visst.    Men jag  är trött.  Men glad, över ett synligt golv.
 
Fred//SoP 
 
 
Till top