Men det är väl Klart-

dagbok / katterna, snäll, tabletter, värk / Permalink / 4
- att jag är snäll mot katten :-) Mot katterna, mot alla katter, och djur,som kommer mig nära. Jag är t.o.m hyfsat snäll mot spindlar numera. Fast- mygg - dem är jag inte snäll emot,inte emot knott heller. Dem är jag väldigt emot.
 
Kattegrisen tar sin medusin ganska obråkigt, tänkte jag skriva, men motvilligt är det ju- hon massakrerar mig dock inte som Stella brukar göra.  Hon bråkar lite men får jag bara in snitsen med att hinna öppna hennes taxbett Och få ned tabletten,samt stänga hennes mun innan hon fattar att pillret landat i munnen,Då funkar det :-D  Hon spottar och tuggar,dumskallen,om hon hinner få upp pillret ,då smakar ju tabletten Hemskt.  Men hon sätter inte klorna i nagelbanden på mig. Jag måste inte slå in henne i en filt heller.  Alltid nåt.  Sen förlåter hon mig tre sekunder efter att hon svalt tabletten. Stella kan vara lite långsint.   Maten vill hon Inte ha- Några flisor går ner, och i den här takten känns det som om det här Kommer att Ta Tid.  Idag tog vi bort torrfodret helt och hållet,Stella kommer att få det "i smyg" , vilket troligen kommer att resultera i att Asthra blir så irriterad att hon klår upp Stella för att hon inte får sin vanliga mat. Somjag önskar att det gick att förklara för dem Varför man gör som man gör. Åka läskiga bilen,  nästan bli dödad av tabletter, äta äcklig mat eller Ingenting alls.  När man bara vill sova och goffa, titta pippi, morra grannkatter och slå en liten bus här och där på vägen genom det (för det mesta) ganska behagliga kattlivet. 
 
Och jag då? Jodå, det knallar- näe, eller jo- jag går, mödosamt. Plötsligt är jag i värkskovet from hell- eller  varifrån det nu kommer. Mig själv antagligen-I am Hell.  Axlar,skuldror,fötter, händer- och den djefulusiska Ögonspiken. Sa till Sambon i måndags "att En liten fläck kan handikappa en så mycket" - "jag skulle vilja ta en äppelurkärnare och bara skruva in i ögonbrynet och dra ut hela skiten". Lugn- jag Ska Inte göra det. Dessutom har jag ingen sådan tingest. Måndagen var hemsk,igår var halvhemsk- efter middagen naglade sig spiken fast igen. Idag har den legat och lurat- tro inte du går säker, jag är här... 
 
Ja, så e´re ser´ru  :-) 
 
//SoP     
 
P.S Ingen fläktlagare har synts till :-/  
 
D.S 
 
 
 
 
 

Jag har kommit av mig lite

dagbok / Permalink / 1
-vilket inte tycks hindra läsare från att skumma igenom halva mitt bloggliv- Jisses så mycket gamla inlägg som plötsligt har rotats fram som "mest lästa" . 
 
I alla fall- så har vi  varit hos veterinären med vår kliande katt ,hon blev blodprovad (och det blev jag med några timmar tidigare på sjukan här) och klämd på och tittad i öron och mun och så vidare-   Så blev hon vaccinerad också.  Vi ska göra en foderutredning på henne, och hon ska äta kortison igen - oh ljuva tablettgivande till katter som är övertygade om att jag ska Döda dem :-/   Nu ska jag vänja in henne på ett foder som  bara innehåller En sak- i detta fallet kanin- det brukar ta tio dagar, men  det kunde bli 14 dar med petig katt . Så nu blandar jag lite av den maten i hennes vanliga, och med precision spottar hon ut alla bitar av den om de så är millimeterstora- de ligger spridda runt tallriken.  Funderar på att köra alltihop i en mixer?  Och den maten är ett blötfoder-hon som är en torrfoderkatt . Det blir livat det här.  
 
Jag har hållit på med lite smågrejer, som legat framme för att jag ska komma ihåg dem, och därigenom har de blivit "stora grejer" eftersom de stressat mig genom att just bli liggande-  Lagat ett par av Sambons jeans,klippt av och lagt upp ett par av mina jeans- jag har ju en favoritmodell jag köpt flera par av, och när de fanns på halva reapriset  fanns bara den långa benlängden kvar  i min storlek, men jag köpte två par ändå- jeans kan ju alltid läggas upp :-)  Frågan är bara När. Nu är ett par fixade i alla fall. Jag  hade dem på mig en dag oupplagda,för att "få in längden" - och gudars, det var inte roligt, det är stor skillnad på ingådda och utgådda jeans och helt nya när man blivit plus tio kilo!  Ja,tur man har små problem . Det finns dem som har det värre- Mycket, mycket värre- inte gör det Mig gladare - men det har varit mycket bland folk runt omkring mig här under januari. Benbrott och sjukdomar och anhörigas sjukdomar- två grannar har ramlat,en bröt ett ben och en ett nyckelben.    
Ja, apropå ramla- 
-Jag pratade med vår vän i Täby härom dan, och hon pratade en hel del om hur halt det var och alla som ramlade och jag höll väl med sådär- jo,det är ju jobbigt med halka, men med våra plusgrader och lite snöslask så är halka inget som jag engagerat mig speciellt i..  Några dar efteråt lyssnade jag på radio och de pratade om personalbrist och brist på vårdplatser i det extrema läget- O_o  ?   Sa nåt till Sambon att vad har hänt nu-influensa ? Nä,det har de ju pratat om i flera dar nu sa han- vaddå? sa jag- Att så många ramlar för det är så halt och det blir överbelagt på sjukhusen,det har de ju sagt på nyheterna varje dag. Aha- där gick mitt lilla flackande Liljeholmens upp :-D   NU fattar jag.  Jag Borde verkligen se/lyssna mer på nyheterna.  Jag vet ju för falkenlands aldrig nånting.   Det blir kvartifem-ekot  kanske fem gånger per vecka, några minuters Smålandsnytt på tv då och då,våra gratistidningar, och aftonbladet en gång i veckan-,på torsdagen, men ofta läser jag den på lördagen... Ja Jeddrans vad jag är up-to-date. 
 
Jag har köpt nytt porslin från Haléns, och det är diskat och på plats men snögubbeporslinet ska in för "sommarvila"  i  skåpet, och så ska jag sortera ut det andra porslinet och ge till secondhand- eller Sambograbben, om han vill ha det.  Men det där måste jag ha hjälp med,för det är tungt och trångt och trixigt att komma åt i skåpet.    
 
Förra veckan efter en middagsfixning, tyckte jag att det var då ett sabla liv på fläkten- har den inte stängt av sig ? (den gör det efter en timma om man inte ids själv)  Jo,den var avstängd. Hm? Har inte luckan stängt ordentligt.. Så jag tog bort gallret-och på det låg en brun och geggig grej- Yäck! VAD är det ?  Jo,det var en plastgrej som hade trillat ur luckan så det var fritt blås igenom ett stort hål, så själva luckan stängde ju bara till runt kanterna .  Där jag köpt fläkten skulle de ta hem en ny plastbit och komma hit och sätta dit den.  Men den biten hann väl inte fram,för det dånar än.. Så Otroligt tröttsamt ett sånt ljud är. Jag har lagt en grytlapp emellan,hoppas nu inte den ställer till ventilationen för andra i huset, men jag Orkar inte med det ljudet hela tiden.    Vi har fått radonmätningsdosor som ska ligga här i två månader, jag får väl kluttra dit på lappen att vår fläkt var sönder..  ?  Antar att sådant kan påverka mätningen?    
 
-det var nog allt- vad jag kommer ihåg just nu. Nu ska jag överfalla katten med kortinsontabletter- det ser jag fram emot :-) *bara ljug* 
 
Fred // SoP 

Trägen vinner-

dagbok / ensam, julsaker, kartonger, sambon, tomtar, vätte / Permalink / 0
-och får rejält ont i axlarna -
 
(Bortse Gärna från den perfekta o-ordningen i tröjhyllan)-   Nå,tur att pallpackar/kartongstaplartakterna ännu sitter i-som jag messade till min kompis igår.    Det var fullt Innan jag började, men eftersom Sambon inte är något större organiseringsgeni,så fick jag in två flyttkartonger och en ljusstakskartong utan att ta ut något annat. Men ärligt, fy fan vad jobbigt.  Men nu,hänger det  nog bara nån enstaka vilsekommen julgrej kvar som kommer att tas undan när den upptäcks-eller när jag Ids. Tomten som jag köpte till min ena utelykta,den har stått ute en månad ungefär, men nu får den/han  bo kvar här inne- Han ser mer ut som en vätte/tomtväktare,så han kommer att få bo på balkongen i grönskan sen. Han kan vakta bakom sköldpaddan :-) Eller hänga med pingvinerna. 
 
Igår var det så lugnt här, Sambon var iväg och tapetserade hos en kompis- Det var knappt jag hade radion på. Ett tag lyssnade jag på en bok,medan jag packade ned alla tomtar och julprydnader, men så tog batteriet slut. Det var inget av intresse på tv,så när kartongerna var uppskyfflade (läs baxade med svett,möda och många ajsomfan-inte tappa! ) stekte jag korv,värmde bruna bönor, och njöt sen min middag i sällskap av en trave olästa Icakurirer-  Så stillsamt utan tv´n som stod och tjatade,jag brukar få ha öronproppar om jag vill läsa/lösa korsord i köket när Sambon ser på tv. Och ju fler gånger han "tar en öl",desto högre blir ljudet på tv´n. Konstigt sammanhang det där :-/   En ensam dag bekom mig väl- jag är ju en som trivs i mitt eget sällskap- i alla fall när jag inte blir störd av "världen utanför". Det är skit att jag ska vara så in i flängbänken lättstörd och LättIrriterad.  Samtidigt var det ju smart av Sambon att försvinna, för ingen i världen kan lura i mig att han Inte hade förväntat sig att alla julsaker skulle vara undanplockade när han kom hem.  
 
Fred //SoP 
 
Till top