jisses-

Jag har så mycket brevpapper så att jag Nästan skäms 0_o   Försöker röja ur i skräpdatorrummet för vi ska ta bort ett stort jevvla skåp som tar mer plats än det sväljer saker- o istället ställa hit garderober som förhoppningsvis ska rymma mina hobbyprylar, o Sambons alla otympliga mc-kläder o fiskeoveraller.  Och helst lite till. Som att fungera som linneskåp, o samla julsaker i... och...  Köpte jag bara tre ?  
Men nu har jag plockat undan tre stycken såna där plast"rack" ? med fem lådor i varje (A4-storlek) , o Dessutom fyllt två ganska stora kartonger med brevpapper o kuvert som låg i olika småkartonger o plastkuvert sorterade efter motiv/årstid. Den största kartongen fick jag  be Sambon bära undan åt mig, jag orkade inte bära den.  Sa till honom att jag kan fan skaffa trettio brevpolare o ändå skulle mina papper räcka min återstående livslängd.  Jag får nog sjutton börja sälja lite på tradera- Nästa sommar eller nåt, när jag iddats sortera allting.  Och just nu slog det mig att jag har tre pärmar nästan fulla med "samlarset" också... *djup suck*  Ibland får jag hemska "hoarder"-vibbar på mig själv .  
 
Tröttsamt är det. 
 
Fred i isvindar friska //SoP 

"plingeling,plingeling"--

" gå uuut ?" säger jag med min allra mest entuiasmerande röst o viftar med kopplen i sovrumsdörröppningen. :-) Stella borrar huvudet djuupare ner mellan tassarna o Asthra kikar upp, o får plötsligt ett enormt intresse för något utanför fönstret. Jag tolkar frågan med Nej besvarad.  Så de får ligga o moffa på sängen - o jag förstår dem. Solen lockar med sina falska vårstrålar fast det är kalltsåinihelvete .  
Ju ljusare det blir, ju surare blir jag- så ni som kvittrar värre än fåglarna om den ljuvliga våren, Vad är det ni är så förbaskat lyckliga över ? För jag skulle Gärna vilja uppleva det också.  Iofs, jag kan glädjas när skatorna städar boet så det rasslar runt tallstammen - ser med glädje på blomskott o spindlarna som rasslar igenom det gamla torrgräset , lér mot bladknoppar.. Men riktigt glad är jag inte, jag svär mer , o för varje dag jag vaknar med solhelvetet rätt i fejan (trots mörkläggningsgardin o dra-för-gardin ) så sjunker livsglädjen.  Och jag vet att varmare o ljusare kommer det att bli. För efter vår, kommer Sommar. Knepig tid, blandade känslor-tid. Sommaren blir aldrig vad jag önskar mig då jag börjar tänka på vad jag ska ha för blommor på balkongen o vilka böcker jag ska läsa o hur lugnt o fridfullt o vilsamt det ska bli.  Det blir hetta o ösregn o blåst o åska o myggjävlar o getinghelveten o grillos o cigg-os o ungjävlar o fyllon o... Urs.  
 
-Och Asthra, hon mår bättre :-) ♥  Hon äter,(dietfoder,lättsmält)  o kräks inte o går på lådan o är allmänt en piggare o gladare katt- men jag vet fortfarande inte Vad som var fel med henne.. så visst är det ett extra öga o öra på henne. Och hon ser så annorlunda ut- hon gick ned i vikt så fort att det känns lite underligt både att se henne, o framför allt, Lyfta henne . 
 
Livet svänger  //SoP 

ute inne ute,fläsket brinner inne...

Och den som begrep den rubriken får en stjärna i kanten ;-)   
 
Ja, jag befinnner mig ungefär 30 år efter på trendlistan, eller innelistan -  Jag använder Lergrytan allt mer i matlagningen :-)  Och försöker också lära mig att laga Lite mat i taget. En potatisgryta Måste inte vara full när jag sätter den på plattan-köttfärssåsen o pastan Behöver inte räcka till hela husets innevånare ,jag Måste inte ta Hela paketet färs,hela köttbiten etc,etc... Det går att göra tre maträtter av en fläskfilé , t.ex.   Men att lägga hela middagen i en gryta,det är ju ultimat :-)  Eller multimat?   Jag köpte en kokbok i julas just för lergryta, men det var ju så "konstig mat"- ja, jag är en konservativ kärring -  Iofs kan jag ta lite tips , men jag har nog konstaterat att ingen kokbok behövs. Det tycks mig som om vad jag än lägger i grytan så blir det bra o allt blir färdigt samtidigt. En grej som är Suverän att göra (utom den allomtalade hela kycklingen) är kålpudding ! Och köttfärslimpa som jag väl aldrig har lyckats med förr, det blev riktigt ,riktigt bra i lergrytan.   
 
Apropå kokböcker , "5:2"-kokböcker ?  Äta normalt fem dar o fasta två dar.. vari består behovet av en kokbok?  
 
Nu har jag i alla fall en köttbit,potatis o grönsaker i grytan i ugnen , vilket får mig att kunna sitta här o skriva medan maten blir klar ,istället för att jag står vid diskbänk o spis med kniv,skalare,skärbräda, vispar o grytor o stekpannor , o är genomsvettig o irriterad.  Så, lergryta , rekommenderas å'det varmaste :-) -  
 
Och Katten då ?  Ja, hon verkar bättre,hon äter -  vi avvaktar - håller koll, o går det åt faderuttan så ringer vi veterinären, igen. 
 
Fred //SoP