Det hade hunnit bli mulet-

så noll rosa rand. Men fåglarna sa godnatt igen-   

Men, nu är grapefrukten slut o klementinerna ser inte aggressiva ut, så jag ska bitterfitta lite till-

Ett mantra för kvällen, dagen,natten, den jvel som sköt halv tre natten till idag samt alla jävlar som tänker vara efter sig o bränna av sina raketer i morgon - Ni som inte kan klockan o skjuter raketer NU ! ???  

Jag önskar att ni skjuter röven av er , era vidriga pissråttor , för hjärnan blåste ni väl ut för länge sen- 

OBS- gäller EJ dem som sköter fyrverkerier Yrkesmässigt .   Fast Egentligen, förbjud skiten.

//SoP

Med tårad blick tar jag mitt straff-

- för att vakna o sura över helvetesjävlaskitnyårsafton, för att spy galla över uteblivna julkort, för att önska skit över folk osv,osv-  

Grapefruktsaftskvätt i ögat ! ! !    När fan blir gammal straffar synden sig självt, eller den jevvla grapefrukthalvan.
Nu ska jag dricka mitt Morgonkaffe med den tårade blicken mot  solnedgångens rosa rand i tiogradig kyla.Midvinter - lovely !

//SoP

Ibland Tänker jag- ;-)

-på "konstiga " saker-   Satt ute nu med kaffe - o noll katter för de ville sitta inne på elementet istället - Solen dalade o det var bara en rosa rand vid trädtopparna o det är så vackert så jag smälter värre än snö i dagsmeja - Så hörde jag några fåglar kvittra ganska rejält, som om de "sände meddelanden" mellan träden. De säger nog godnatt till varandra, tänkte jag.  Sen tänkte jag på om de bara äter medan det är ljust- o om de hinner äta tillräckligt, fryser de på nätterna då-    Själv satt jag där med fuskUgg´s, tre tröjor varav den "översta" med huva,o en Stor sjal som jag fått av Syrran för Väldigt många år sen- drog upp min luva o tänkte-Hur håller Uteliggarna värmen såna här o Ännu mycket kallare dagar o nätter?  Många ggr när jag får en uteliggare på "näthinnan" i min tanke så har de just en  luvtröjehuva uppdragen- Och inte fan värmer den något vidare. 
Så tittade jag på mina lyktor där ute, små men underbart vackra ljus i kall o mörk vinter *ah, poesi*  -och bredvid pallen jag har stora lyktan på,så står min Pingvin, min gamla tejpade o limmade o påbättrade pingvin.  Stackare, fryser du? ;-)  Så kom jag på att nej det är ju Nu det är ditt rätta element, det är mycket,mycker mer synd om dig när du står i solen på sommaren- Jag brukar lyfta undan honom till ett skuggigare hörn ibland - hälla vatten på honom samtidigt som blommorna får sin dos.   

Igårkväll, när jag släckte ner, blev jag stående en stund o tittade ner i skogen bakom - tyst o kallt o vitt - o tänkte, tänk om en Varg går förbi där nere nu? :-)  Sen började jag nästan gråta - En varg på vandring, måste vara något av det ensammaste som finns- Och Här nere- hur stor chans har hennom att finna på en varg till- av de 250 eller vad det är som det är bestämt att det "ska få finnas" i det här lilla trånga landet som ju inte har Några skogar eller vilt alls till de hemska bestarna-   *jävla människor*  Alldeles ensamma, mil efter mil efter mil- så tar de ett får, de hittade väl inget rådjur eftersom de är skjutna eller sitter i grillen på långtradare-  Då morrar *jävla människor*  o skriker döda döda döda.  När vargen gör det den är avsedd att göra. 

Som sagt, jag tänker på konstiga saker- säkert tänker alla på konstiga saker-  men de kanske inte säger det högt?  

Frid i Vintermörkret  // SoP  

Hur i hela världen då då ?

Hur kan 100 % polyester ha en en krympning på 2 % i 30 graders tvätt ? Det står så på gardiner i jotexkatalogen som jag suttit o bläddrat i- Och varför har en 100 % polyestergardin 30 tvättgrader o en annan 40 grader ? 
  Och igår kollade jag igenom nya ellos-   Där finns små hyllor i "kubsystem"  där djupet är 36 cm. På bilden står förvaringsboxar i hyllorna, o enligt text är boxarna 40 cm långa .  På bilden står de  står de lite snyggt precis innanför ytterkanten i hyllfacken -- 0_o  Enligt Mitt matematiska sinne , så Borde boxarna sticka ut 4 cm.   Om nån har katalogen,  det var på sidan 511 ?   Jo, det var det, se länk.  Skumtomte minsann.

Och i Övrigt har jag en jevvlans huvudvärk- 

//SoP

-och nu när jag ändå är i farten

med att utgjuta bitterhet över "folk" så ska  jag nästa år skicka julkort till de Nio personer jag fick ifrån, samt dem som på annat sätt uttryckt glädje över att ha fått ett.    Resten önskar jag tre veckors svår maginfluensa  o endast mycket tunt o dåligt toapapper. Må tvålen ta slut, o vattenhinken frysa.

Fridens  // SoP

När inte haspen är på

eller käften går fortare är lurknappen trycks av , då kommer sanningen fram-    Tror det var kvällen före Julafton, så ringde en Gammal vän till familjen . Och artig som jag nu är- tro´t eller ej- så gick jag ifrån tv´n för att inte ohyfsat sitta o glo på den när jag bör ägna den uppringande uppmärksamhet- Och vi pratade, om väder, om vinter, om katter, om mat-t.o.m barn,  jag hakade på det han pratade om , och till slut önskade han oss en riktigt god jul o jag önskade att han med skulle ha en bra jul, så sa vi hej då :-)  Hej då så snällt så léendet satt fast i ögonvrårna- Så förändras den väna stämman i andra änden av världen o säger  hårt o grinigt-" det va en jävla männska å  prata-"*klick*    Så, förlåt, alla timmar jag genomlidigt av fyllesnack o för mig helt o hållet  ointressanta haranger om fotboll o politiska oförätter samt annat jag inte har en suck om o inte heller önskar ha. Förlåt, att jag pratar när jag blir uppringd.  Nästa samtal kommer att bli kort o ensidigt, jag lovar. 

//SoP

Nu är glada julen slut slut slut- ?

Tänkte på det innan idag, ( jag har fått den där gamla sången  Twelve days of christmas på hjärnan) att hur Lång Är julen-egentligen ? Tretton dagar eller just tjugo?    Firade man alla tjugo dagar förr ? Då, för länge sen, för hundra år sen, för femhundra år sen ? För åttio år sen ? Och vad Gjorde de hela tiden- Satt vid spisen i mörkret o berättade sagor o historier-handarbetade, skötte småsysslor inomhus, åt all julmat, som väl knappast var så riklig överallt-  För då,Förr, var det en riktigt mörk o kall Midvinter , på rätt årstid.  Här brukar den dyka in nån vecka i mars o säga hej o hej då innan man  hinner blinka o fatta vad som hände. 

Och annars då ?  Grisöron har uppskattats- av mottagare.  De var inte alltför mysiga att slå in. T.o.m katterna nosade o grimaserade.  
Men de är bortskämda o har en kalltomrövendyna att sitta på ute. Eller en fårfäll om det är Riktigt kallt ( se Midvinter ;-) )   Jag brukar också sitta på en sån, ute.  Och en till fick jag i Julklapp - så nu har jag tre stycken, bortskämd var ordet.  "Vill man ha ull, får man famnen full" stod det på paketet- 
-Åh garn sa jag. :-)   Tycker mina fällar är riktigt fräscha o fina- men med den nya Vita bredvid- *harkel harkel*  Nästa snöfall lägger jag ut dem ! 

Annars då- har jag sett Harry Potter o Halvblodsprinsen- ( Julklapp) o kom på att inte fattar jag så mycket här ? Så igår såg jag Harry Potter o Fenixordern- Sen ska jag se Halvblodsprinsen Igen, ordning o reda. Var så länge sen jag såg Fenixordern så jag kom knappt ihåg nånting.

Jag ser på tv o äter- äter o äter o äter- tycker jag. Fast igår kom jag på att jag ännu åt av det som skars upp på Julafton .  Men Nu är den maten slut.    

Och hela världen sover känns det som-det är så tyst o stillsamt utanför - idag har jag bara hört regnets droppande från balkongtaket . Det är lite overkligt tyst.  Men otroligt skönt :-) 
Ja, Syrran kom in en sväng med, med en HJ - så jag har hört hennes röst. Och Stellas snarkningar- hon sover 23 timmar per dygn, o ligger alldeles ingottad eller utsträckt på någon av de "fräscha" fällarna o jag säger till henne att jag vill också kunna ligga så totalt avkopplad o bara vila o vara  lagom varm o skön o rund o vacker .  Asthra är Lite piggare, hon  vaktar sina fåglar någon timme per dygn, o vaktar sin matte några timmar också.  Sen snurrar hon ihop sig till boll o försvinner från omvärlden. Skön o vacker o avslappnad.  Underbara djur.

Glad fjärdedag jul- eller tredjedag är det ju.  

  //SoP

Igårkväll

-när alla sov igen-  Så sa jag jag till mig själv  "vilken skön o Ostressig Julafton"   :-) 

Sen smålog jag åt Päronfarsan som firade jul för hundratjyffinionde gången , tog lite mer glögg o bitar av julematen innan småtomtarna hoppade upp bland faten-

Ha en Fin fortsättning på Julhelgen !  Här regnar snön bort men den är ett vackert Minne att lägga i hjärtat.

Pax //SoP

Okej då

  

Bara att invänta Tomten-  Men vänta lite nu- Hon har ju inte slagit In paketen än...... 
Men dammråttorna sover gott i dammsugarpåsen , katterna sover också, Sambon sover också-Och endast Tomten är vaken. Alla sover.  Utom Tomten.  *ho-ho-ho* 

Frid // Tomten.
Visa fler inlägg