åh vilken j-vla röra

dagbok / Permalink / 0
-säger jag varje gång jag går in i det här datorrummet- o hallen, o köket, o storarummet- Det är väl egentligen bara sovrummet som det Inte är en "j-vla röra" i.  Där går inte att få plats med så mycket röra. Där står en säng,ett sängbord, en bokhylla, och så garderoben.  Iofs gör Sambon sitt bästa genom att slänga massa kläder på govet framför garderoben, men eftersom det är Hans garderob så är det Hans problem. Jag sover på andra sidan jag . 
Jag Avskyr röra-ändå ser det alltid ut så här. Jobbit´juh. 
 
//SoP 

Fungerer-

dagbok / diabetes, medicin, ångest / Permalink / 0
dem spar vi.   Elljusstakarna är framtagna sen i fredags, o funktionen är testad idag. Inget trasigt, jag har visst skött nedpackning o förvaring bra :-)   Lite julklappar  har jag slagit in- men annars har jag mest mått dåligt. Min mage- urs o fy o blä o fanihelvetesjäävlar vilken kass mage. Det bullrar o brötar o gör ont o mullrar o går på .  Fan katten, min mage låter som en sodastream- sa jag härom dan. Det där bullrandet o trycket osv påverkar hela kroppen, för att inte tala om hur det sätter full sprutt på ångesten.  Gahh - o blodsockerdipparna gör mig ju inte så rackans kaxig heller .    Har pratat med diabetessköterskan idag- bort med mitt Metformin, ned med kvällsinsulinet o öka lite på dagsdosen.  Och ät en frukt efter kvällsinsulinet- så jag slipper vakna i vild panik med ett blodsocker på 2,3- Fy fasen skaffa er aldrig diabetes, skitsjukdom!!  Det är så weird det här- i tio år (eller så?) har jag gjort allt för att få Ned mitt blodsocker, att undvika allt som höjer det för mycket- nu ska jag käka o käka för att få Upp det ! Omvända världen.  Och hur lätt är det att få en jämn o fin kurva när jag pendlar mellan nämnda 2 o 16 mmol ?  Iofs är 2 inte vanligt, men det är så skrämmande.    
Fungerer? Mig spar vi ?  *pust* 
 
//SoP
 
P.S- fyra kilo har jag gått upp sen jag började med insulinet,(augusti)  min mage är ivägen igen o värker av alla pennstick, o mitt vänstra knä gör ont. Högerhandens fingrar får jag knappt nåt blod ur längre, utom lillfingret men det gör Så ont så det får vara i fred-    *gnäll & gnöl*  
D.S

-igår

dagbok / Permalink / 0
-började jag slå in julklappar- Men jag kom inte så långt. Jag fastnade i att öppna massor av förpackningar av julreagrejer från Panduro som jag köpt på de senaste två årens januarireor-   När jag la ned den senaste omgången hittade jag föregående års- jag hade glömt att jag köpt då. "den som spar hon har"- eller "den som glömmer  har extra av allt " ? Nå, jag stod i alla fall o öppnade massor av stickersförpackningar o annat småkrafs för korttillverkning o dyl.  Tog en himla tid.  Men, nu står julklappskassen, julpapperskassen, etikettlådan,tejp osv-lådan, o en kasse med "packmaterial" i köket, lättare att jag Inte glömmer alltihop Där, än här inne i skräp-datorrummet .  Jag är ju sån att jag köper på mig julklappar o presenter under hela året när jag hittar passande grejer på rea. T.ex vinter o julgrejer jag köpt i janari-de är ofta under halva priset då.  :-)   Sen när jag tar fram kassen, den här tiden, så har jag glömt bort över hälften av det- julafton för mig också- egentligen skulle jag slå in grejerna redan när jag köper dem, snacka om överraskning för både givare o mottagare på julafton  ;)   Fan va du börjar tidigt då, säger vän av ordning- Jo, men jag vill hinna Njuta av Advent . Säger jag vartenda år- men i år känner jag mig ändå lite som om det kunde bli verkligt?  Ska be Sambon plocka ned alla ljusstakar från hyllorna i klädkammaren denna helgen, så vi hinner kolla funktion o inhandla extralampor.   
 
Ja- det var vad jag hade att säga-  
 
Frid i Frostvädret //SoP 
Till top