antik åsikt -

dagbok / Permalink / 4
När prylar från 1970talet betecknas som Antika när de utannonseras blir jag lite lack-  Antik hylla från 60talet- Iofs kan den ju ha varit antik redan då, men- I Mitt huvud ska en grej vara minst hundra ( 100) år gammal för att betraktas som en atikvitet.
Sen är jag så otroligt less less Less på uttrycket Shabby chic -   Ett sätt att lura på dumskallar asdyra skitprylar för de är målade i vitt o sen " slitna "  för hand. Eller maskin.  Det ser inte det minsta chic ut- bara taffligt o billigt o korkat.
Kitch är hundra ggr mer chic -  Inte för att det är min stil i övermått heller, men det finns prylar som är så hysteriskt skitfula så de blir fräcka när de plötsligt dyker upp i ett oväntat sammanhang. Tycker Jag. Alla andra får tycka vad de vill, bara jag slipper tycka som dem.  Föressten gillar jag inte ordet /uttrycket chic heller.

Så, nu har jag  surat en stund.    Det får jag, för jag har mått gammal apskalle idag. En riktigt Rööten en-

//SoP

kan själv

dagbok / Permalink / 2
Jag gjorde en egen tårta. Som andra fick av också. Eller, en kaka som jag delade o smetade lite grädde i. Tårta. Med god vilja så.  Och en halv deciliter lavendel. Syrran behövde en stund på sig att komma fram till vad det var för krydda i den :-)
I Övrigt gör jag Inte mycket. Vallar katter- klappar vovvar,klappar katter-den Kelige Herren går med mig som om jag vore hans, frågade honom härom dagen om han möjligen var vår livvaktskatt ? Sämre kan man ha.
Läser-lyssnar på böcker- " Hörde ut" boken om Solkungen härom dan-Näe, var den redan slut?  Den var full av Aha- men? Åh jösses, kryddat med ett fniss o något skratt. Var fanns Herman när jag gick i skolan? Iofs gillade jag historia redan då.  Lärde mig att musketörerna var ungefär som marinsoldater nu för tiden- Eliten. Att D´artan- ja- han i de tre musketörerna, han har verkligen funnits.
Nu lyssnar jag på Scarpetta igen- får bättre flyt i den nu .
Fixar mat, bakade lite, diskar en massa- DiskLady-  ser på Tv- History har ju kört en massa religion o Jesus osv den här veckan- I love !
Knaprar äpplen-dricker thé, dricker kaffe - har ont i magen-svär över mitt jävla knä , svär över alla jävla Saker överjävla allt o pratade om svordomar med grannen o hon hade aldrig hört mig svära sa hon- hon måste haft en rasande tur! Men jag försöker skärpa mitt sätt att prata "offentligt"- den som svär hela tiden blir ganska tröttsam o inte lyssnad på. Så känner Jag i alla fall.   Jag blir Tröttsam som attsingen när jag jävlar på om allt hela tiden- tycker jag o ber mig hålla  käft.   Apropå tröttsam- alla Liksom-  oh maj gadd.  Jag vill slå dem.
Det är varmt- björkarna slog ut igår-  jag tycker björkarna är rasande vackra o skira o underbara och förtränger hur mycket Myggjävlar som kommer att älska dem inom en snar framtid.  Jag ser Getingarna - jag hör de förbannade bilarna som far omkring med överspeedade baslådor med nån liten idiotgrabb inuti sig.
Det är nog fan sommar.   Fan också.
Pax // SoP

e-legitimerat

dagbok / Permalink / 3
och deklarerat.  Så var det gjort.  Som jag sagt förr,nu är det en så enkel grej att jag glömmer bort det.
Förut satt man en hel eftermiddag/kväll med massor av papper över köksbordet o fyllde i allt själv.  På sitt vis var det inte så dumt heller.
Då fick jag visa supermegaexxet att Jag faktiskt Kunde någonting. Han stressade sig nästan till blodstörtning för att han skulle bli tvungen att Lita på Mig. 1a ggn Jag deklarerat åt oss Båda,tog han allt till banken före inlämning, för att kolla.
Vilket jävla äckel. Fast,ibland tänker jag på att det var hans Otroliga osäkerhet som fick honom att bära sig åt sådär.  Vad hjälper det mig ?  Det gav inte honom någon Rätt att förstöra Mig.  Jävla skitstövel. Eller gamla rötna trätoffel.   Hu- han blir 60 i höst. Iofs har han väl varit en gubbe sen han var 30 .   En skitstövelträtoffelGubbe.

Men jag är ju så fin o fräsch o nolltantig-  smart o snäll .   Helt superilligent .  Och kalassnygg.

Jag fick Harry Potter o Dödsrelikerna - del 1, av min Sambo idag :-D

men inte en tårta i sikte- ?

- och jag lyssnar på Herman Lindkvist - jag blir alltid så lärd när jag lyssnar på honom. :-) Ja, illigent sa jag ju.

Pax // SoP
Till top