- man kan ju alltid tvätta

dagbok / härdaut, sommarjevel, värme / Permalink / 2
-Tänkte jag för en stund sen när jag stod och hängde kläder till tork på balkongen. 
 
Att jag och värme inte går nå´vidare ihop vet väl alla som känner mig . Jag gnäller och morrar taggtråd, fräser, svär och svettas , får huvudvärk, magpaj och "värmeångest" när luften tar slut.  Iofs så känns det lite som att en maj-värmebölja inte kan vara så förskräckligt lång, så den här gången är jag hyfsat tålmodig tycker jag. Ner med huvudet och rakt igenom, som är en taktik jag brukar använda. 
Och det är fortfarande svalt på nätterna,häromkvällen var det bara sju grader. Med tanke på dagstemperaturerna som varit i två veckor nu så kändes det som Frost 🤗  Nå, jag sover bra (utan att svettas alltså)   med en fläkt i sovrumsfönstret som blåser in uteluften.  Det är fläktar överallt, sovrum, badrum, tv-rum, datorrum, kök. Jag är något trött på ljudet- men det är jag nödd och tvungen till att lyssna på.  Ja, sommar, bara att tugga i sig. 
 
Fred och sånt //SoP
 
Föressten-  VEM har skickat Busbergarna ett Spinnogram ?  De blev Jätteglada- och jag med 😘
 
//SoP
  
 
 
 

Men så äntligen -

dagbok / gamlaEx, idéer, katter, värkåskit, värme / Permalink / 0
- kommer jag Ihåg vad jag tänkte skriva om när jag kom in hit- 😉
 
1991-1992 var jag sammanboende med en kille som var nio år yngre än jag, och nu när jag lagade middag kom jag att tänka på honom- 
Jag tog fram ett öppnat paket grädde ur kylen, med bäst före-datum den nionde maj, och den hällde jag resterande  innehåll av  i min kycklinggryta. Absolut inget som helst fel på den grädden. ( jag smakade lite först ,för säkerhets skull- en skuren maträtt är inte så kul )  Och då tänkte jag på  hans konstiga idéer- han hade kastat det gräddpaketet för länge sen. Även om det varit oöppnat och det var den tionde maj . Utan att ens öppna och lukta/smaka.  Mjölk, grädde, fil och dyl. -dagen efter bäst före så var den rutten. Och om det satt grädde som tjocknat längst upp i paketet- som det till 95% gör, då var grädden förstörd. Bara att kasta.  Om jag öppnade ett paket nån dag efter bäst före var jag jätteäcklig och han måste gå ut för att inte känna den ruttna lukten.   Samtidigt, lät han bregottpaket stå i kylen med locket på sne´med smörkniven i. Samma smörkniv han gladeligt bredde leverpastej med och sen tryckte ned i bregottpaketet igen 🤢 Han kunde även skrapa bort lite möglig leverpastej ur ena hörnet i ett paket och äta resten .  DET anser Jag både äckligt och farligt.
Han gnällde även på att jag skar bort för mycket på lök- jag tar gärna bort ett extra lager skal på vanlig lök,för jag avskyr det lite tjockare/torrare lagret. " det du skär bort där, det är också lök" brukade han gnata- jag hör det ännu ibland när jag skalar lök. Så här skulle snålas på ett av kökets billigaste livsmedel, men litervis med mjölkprodukter dumpas. Logiskt.  Och hans mamma jobbade i charken/delikatessen i en livsmedelsbutik. 😏
 
Ja, det var  vad jag hade att förtälja-   I Övrigt, varmt, morrar taggtråd, ångest av värme och värk, älskar Nykatterna, saknar gammelkatterna - Asthra och Stella hade nyss sina födelsedagar- Det var lite tungt. 
 
Fred //SoP
 
 

Jag skriver ju så sällan-

dagbok / glömska, mat / Permalink / 1
- så jag glömmer vad jag har skrivit om, och inte skrivit om. 
 
Idag när  jag hade ätit färdigt, isterband med mos, ärtor och varma rödbetor,tänkte jag att jag har ju glömt att berätta om att vi har bytt köksbord. Men nu när jag satt och läste här, så ser jag att det har jag ju visst gjort. Verkligen roligt att ha något nytt att komma med.  Men istället kan jag ju säga, att ni som inte har ätit varma rödbetor, gör det! Jag tar vanliga skivade ur burk, strimlar dem lite och värmer i lite smör i en stekpanna. Det är så gott ! Det blir en helt annan smak än bara direkt ur burken. Ja, det var det lilla husmorstipset. 😉
 
Helgfrid på er //SoP
 
 
 
Till top