antik åsikt -

När prylar från 1970talet betecknas som Antika när de utannonseras blir jag lite lack-  Antik hylla från 60talet- Iofs kan den ju ha varit antik redan då, men- I Mitt huvud ska en grej vara minst hundra ( 100) år gammal för att betraktas som en atikvitet.
Sen är jag så otroligt less less Less på uttrycket Shabby chic -   Ett sätt att lura på dumskallar asdyra skitprylar för de är målade i vitt o sen " slitna "  för hand. Eller maskin.  Det ser inte det minsta chic ut- bara taffligt o billigt o korkat.
Kitch är hundra ggr mer chic -  Inte för att det är min stil i övermått heller, men det finns prylar som är så hysteriskt skitfula så de blir fräcka när de plötsligt dyker upp i ett oväntat sammanhang. Tycker Jag. Alla andra får tycka vad de vill, bara jag slipper tycka som dem.  Föressten gillar jag inte ordet /uttrycket chic heller.

Så, nu har jag  surat en stund.    Det får jag, för jag har mått gammal apskalle idag. En riktigt Rööten en-

//SoP
Magnusen/Amarace
2011-04-29 @ 01:27:48
URL: http://www.amarace.se

haha, det är som om du läst mina tankar :) Jag har retat mig som fasen på precis samma sak.

Jag ogillar verkligen detta "Shabby chic" som används till allt möjligt nuförtiden.

Jag gillar ju Fotogenlampor (samlar på dom) och där heter det ju så hela tiden, och alla är antika också även om dom är nya. Likaså skomakarlampor (som jag samlar på också).

SoP
2011-04-29 @ 02:01:07
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Magnus:Häftigt samlarområde! Fotogenlampor fick jag nog av som liten tror jag- skomakarlampan är ju en klassiker som aldrig blir omodern. eller ful :-) Jag gillar P.H-lamporna-men en sån får jag aldrig råd med-men stilen finns ju på många billiga också.

Tofflan
2011-05-02 @ 12:20:28
URL: http://tofflan.wordpress.com

Håller med! Shabby chic är FULT och antik är en pryl som har minst 100 bast på nacken. Så det så!

Malle o lilla R
2011-05-02 @ 21:11:10

Ja....antikt...är knappst från 82. Basta. Och chabby chic skall vi inte ens gå in på....på tradera är ALLT chabby chic, hör jag det en gång till så slåss jag, ALLT kan ju för fan inte vara chabby fucking chic???!!!!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Sister of Pain

Jag- på gott & Ont

RSS 2.0