Men det är ju typiskt-

Nu när jag startade datorn för första gången på över en vecka,så var e-posten så full så jag har inte hunnit dit jag skulle än. Däremot har jag "skräppostat" en hel del mail och avreggat mig från "nyhetsbrev" - E-handlare måste ha fler nyheter än ekot och aktuellt . Och den här black week har ju varit helt hysterisk. Men visst har jag handlat en del .Julklappar, julsaker och bra-ha som jag köper kontinueligt i vanliga fall . Att passa på när de är billigare är väl inte så galet. 
 
Freddans öronbehandling är avslutad,och han gillar mig fortfarande. Det står - efter en massa krångel och muskelkraft, och fler kronor,en ny spis i köket.  När Maken beställde spisen,frågade jag om han kontrollerade att det verkligen var stickkontakt på den. Det är standard nu för tiden sa han. Okej då. Jag hade också på förslag att bara dra  ner till Elgiganten här och se vad de hade hemma helt enkelt, köpa spisen direkt. Nej,jobbigt.  Så- vi fick en spis vi inte kunde använda eftersom den var anpassad till en annan el (glömt vad det hette) och med bara en tresplittad kabel,inte stickkontakt. I och för sig, Kunde vi ha tagit hit en elektriker som ändrade den där elen,vilket kostat, både pengar och väntan . Så,det blev besök på Elgiganten här- sen hem hit och hämta felspisen,som faktiskt butiken av goodwill tog in,trots att det var en spis som inte säljs här,och nåt om fristående butiker numera, inte ingående i koncern? Whatever-  Sen skulle en ny spis väljas. Till slut bara skrattade jag och sa till Maken-bestäm du. Löjligt kanske, men alltihop var så absurt, lite "men jag Sa ju det"  Ge mig en spis, jag skiter i vilken. Dyrare var den ju-så gick det att spara pengar på nätet. Jag har diskat plåtar och galler idag- ugnen är Stor-sådär så jag tänker mig att få in en brittisk komediseriekalkon i den-lätt. Jag ska "bränna in" ugnen i kväll tänkte jag. Jag Hoppas att det inte luktar/ryker mycket, men jag påminner mig att den förra spisen märkte jag noll av sånt ifrån,jag blev förvånad då .  De ugnar jag förr har bränt in har luktat i veckor efteråt -det var iofs sig i klart omodernare tider. 70/80-tal  Hualien vilket krångel, och Bärande! Tur att Maken har kompisar som kan ta i lite. 
Jag hade köpt ljus i veckan, beställt från Liljeholmens,och jag hade ett extra kalenderljus,köpte två, för dels har jag inte hittat de stora ljusen på flera år,och dels tänkte jag att det kan vara bra att ha som ge-bort  . Och det blev det, Bärkompisen fick ljuset. 
 
Och nu har jag suttit här så länge att den stora sätesmuskeln protesterar - Ont i röva helt enkelt. Jag får återkomma med de saker jag egentligen skulle göra.
 
  
Fred //SoP

Sister of Pain

Jag- på gott & Ont

RSS 2.0