Jomen säkert

-fyller nån år idag också,men ingen som jag känner. I morgon däremot- då fyller en Vän år. 
Och igårkväll,så blev en julklapp färdig. En annan är under tillverkning,men ujja så segt det går. Ångrar lite att jag började,men nu får jag ro eländet i land. Och en tredje kom jag rätt långt på innan jag insåg att det här är urtrist,och jag såg också att garnet inte skulle räcka så den repade jag upp häromkvällen. På'at igen sen.  
Det känns konstigt att inte ha ett lass blåa nyanser av garn,och inte redan ha en trave färdiga alster av det. 
En sorg lite som att inte längre samla pocket till julklappstraven till Syrran.  
-annars då? Jo- jag blev klippt i veckan, kortkort,och vi pratade och pratade,åt macka- lyxade till lite med beställda landgångar.  Den dagen lagade jag ingen mat. En absolut bra matdag alltså. 
Lagade mat,gjorde jag igår.Maken hade köpt en stor bit "fläskytterfilé", så den la jag största delen av i lergrytan,och resten gjorde jag en gryta av. Delen i lergrytan rullade jag i hemkrossad peppar (mortel) och "hedde i" äpplen,lök,tomat och nåt mer som jag glömt nu. Gillar lergrytan,gäller att komma ihåg att lägga den i blöt bara - Ofta står den så väl undanställd så jag glömmer bort den. Bänkyta,vore trevligt att ha mer av,att ha översikt på vad man har,och lätt kunna sätta igång med vad man nu får ett infall att göra. Som baka,när jag väl fått fram maskiner och ingredienser är jag redan slut i rutan.  Nästa bakprojekt är vanliga enkla vetelängder/vetefläta,utan en massa kladd i. Tänkte köpa en för ett tag sen- det fanns inga. De såg ut som en kladdremsa med lite bröd på sidorna. Yäcks-  Därför föredrar jag släta bullar,som numera bara finns i varianten semlebulle. Köpte ett par påsar senast det begav sig- jag tror att de glömt att grädda dem? Snabbt upphettad degboll borde de ha kallats. Yäcks igen då. 
 
Fred,ta Hand om Er!//SoP 
 

Sister of Pain

Jag- på gott & Ont

RSS 2.0