/ dagbok /

Here I am-

Utifall att någon skulle ha undrat-  Påsken kom, och gick, tämligen oförmärkt. Jag hittade aldrig mina fina hönor och tuppar som först ärvts från Mor till Syrran, och sen av mig.  Sen iddes jag inte ta fram strykjärnet till bonaden (den broderade)  så det lilla pyntande som brukar förekomma, det kom av sig helt. 
Den påskiga maten blev en Jansson- sen  var det klart. Ja, jag är då verkligen inte en firande människa. 
 
ID-kortet är hämtat , och jisses i min lilla låda- (plånbok) ,jag ser faktiskt rätt normal ut på det!  Och jag använde det bara en stund efter att det var uthämtat , när jag hämtade ett paket på Shell, lite tradera-förmedlat "Karl Holmbergs i Götene"   Egentligen skulle jag inte köpa det, men en halvtimme innan slut hade ingen lagt något bud, så jag klämde dit utropspriset. Et viola´ :-)  Det lite sura med traderafynden är frakten- man får tänka på Om de där (oftast) 59 kronorna verkligen gör köpet värt det. Men, ett fynd är ett fynd, om man tycker om det, sen är kanske inte priset jättenoga. Utom när man inga pengar har. Men då lägger jag inga bud. Basta. 
 
Jag har köpt några växter till också, på vår handelsträdgård, en Aralia, och lite penséer- hittade en sort i en så vacker orange/aprikos nyans :-)   
 
En liten mörklila variant satte jag på graven, hos Familjen. Jag sliter ju inte ner den platsen precis. Ibland känns det som om den är där för att ge mig dåligt samvete. Men den här gången kändes det inte så hemskt att vara där. Det är en vacker griftegård, urnlunden är stillsam och lite mäktig ,inramad av tallar och granar - en enkel plats utan konstrat överdåd och krusiduller. Själva träden är överdådet. Maken och hans vän S hade gjort ett fint jobb med att klippa ned buxbommen i höstas,det gjorde mig lite rörd. 
 
 
 Det blåste som jefvelk'ken den dagen, så jag hade sån fruktansvärd värk hela kvällen sen,och fick  en sån huvudvärk att jag vaknade nästa morgon med illamåendevärk- urs.  Priset för mina utanförhemmeteskapader. 
 
Och nu,nåt helt annat- de där vegobullarna, de var ganska goda (anammas), men attans torra. De som är kvar tänker jag tillaga i nån sås,för enbart stekta/frästa hade de en tråkig konsistens. Men som sagt, smaken var inte dum alls. T.o.m Maken åt några stycken.  Nästa vegoavsmakning blir sojakorv.  
 
Nu går min rygg av och "röva" är platt av allt sittande idag. Jag har skrivit vykort, en ny vykortsgrupp på fb som min vän i Motala "lurade" in mig på- ska bli kul, hoppas jag. Men när jag väl fick fram vykortslådan fick jag minsann iväg ett kort till Ryssland via postcrossing.com också. Det har varit stiltje där för mig i både mars och april- Tack och lov hade de inte satt mig på inaktiv ännu.  
Ja, upp med ändan från stolen nu då-
 
 
Fred //SoP