/ dagbok /

Mer P-logg-

Daterad 12/5e -06  03.35

"  "Översättning : Sanna Värdén" ? -Så stod det i eftertexten på Drew Carey idag-- Jag tror minsann översättningsfirman ? behagar skämta aprillo med oss...
Jag har några ggr reagerat över ett annat översättarnamn men det var inte Så skumt som sanna Värdén. Fast just nu kommer jag inte ihåg annat än att det var ett tjejnamn också.   Ja- jag tittar faktiskt på översättares namn- Mest för att jag är en sån där vedervärdig petimäter o ordmärkande språkpolis , som kan gå i taket av en taffligt översatt film/serie.  Som när jag såg en Starwarsfilm där robotarna hette Arto o Deeto -  Eller alla julaftnar när "Mot Sheerwoodskogen" textats "kör mot skogen".  Ibland verkar översättaren -OM det nu Är en realperson- inte ha en suck om vad ett ord betyder, utan bara tar det rakt av med en lätt försvenskning- Dekapiterad -t.ex . De kan inte skilja på de o dem o skriver dom, fast det är väl "allmänt vedertaget" nu-- :-P  Så får dem väl inte göra-- ;-) 

//SoP  " 

Daterat 12/5e -06-15.25

" Ytligt lyxproblem-- är det- men nu vete 17 om jag vill bli smalare-? Jo, min farliga risk-för- hjärt-o-kärlsjukdom-mage får oerhört gärna sjunka ihop till en platt o ofarlig -   Men- F**n- jag har fått gammalskrynklor runt munnen ! 

//SoP "

Daterat 13/5e -06 20.30


" Jag tycker inte att jag har några kläder---- Jag har 27 linnen --o_o  - Tjugosju --

//SoP  "Apropå de där gammalskrynklorna- jag klagade lite inför min Kompis förra veckan--"Men för 17"-- sa hon, "du Är ju snart 50" - tack för den televerket typ--;-) När man börjar få lite hyfs på livet..då är man snart 50-- juste Livet !   Vi fick hyfs på avloppet idag- tack för det Sambo!   Och Stella o jag har lallat runt lite ute på gräsplätten-- Guess what- Big Scary Cat blev skiträdd-- För en Fågel! Haha-- Stella knäppis, pippisar är inte farliga-de är ju mat-- Sen blev hon skiträdd för bilar men det är ju en bra sak.
Så tog jag upp kvasten från förrådet- o förrådet ser faktiskt ut som om det går att få ordning därinne-- :-) En sån där drömorodning så man bara går dit o tar fram  vad man ska ha för man vet var det finns o slipper rota ut halva förrådet för att upptäcka att det man letar efter är nån annanstans-
Nu ska jag pussla lite på banken- f*en för dubbelhyror o sånt. 

//SoP  *skrivfelsreservation*