ute inne ute,fläsket brinner inne...
Och den som begrep den rubriken får en stjärna i kanten ;-)
Ja, jag befinnner mig ungefär 30 år efter på trendlistan, eller innelistan - Jag använder Lergrytan allt mer i matlagningen :-) Och försöker också lära mig att laga Lite mat i taget. En potatisgryta Måste inte vara full när jag sätter den på plattan-köttfärssåsen o pastan Behöver inte räcka till hela husets innevånare ,jag Måste inte ta Hela paketet färs,hela köttbiten etc,etc... Det går att göra tre maträtter av en fläskfilé , t.ex. Men att lägga hela middagen i en gryta,det är ju ultimat :-) Eller multimat? Jag köpte en kokbok i julas just för lergryta, men det var ju så "konstig mat"- ja, jag är en konservativ kärring - Iofs kan jag ta lite tips , men jag har nog konstaterat att ingen kokbok behövs. Det tycks mig som om vad jag än lägger i grytan så blir det bra o allt blir färdigt samtidigt. En grej som är Suverän att göra (utom den allomtalade hela kycklingen) är kålpudding ! Och köttfärslimpa som jag väl aldrig har lyckats med förr, det blev riktigt ,riktigt bra i lergrytan.
Apropå kokböcker , "5:2"-kokböcker ? Äta normalt fem dar o fasta två dar.. vari består behovet av en kokbok?
Nu har jag i alla fall en köttbit,potatis o grönsaker i grytan i ugnen , vilket får mig att kunna sitta här o skriva medan maten blir klar ,istället för att jag står vid diskbänk o spis med kniv,skalare,skärbräda, vispar o grytor o stekpannor , o är genomsvettig o irriterad. Så, lergryta , rekommenderas å'det varmaste :-) -
Och Katten då ? Ja, hon verkar bättre,hon äter - vi avvaktar - håller koll, o går det åt faderuttan så ringer vi veterinären, igen.
Fred //SoP
URL: http://tofflan.wordpress.com
Lergryta är kanon, jag gör gärna kyckling i den! :-)